Spansk ledelse i Masfjordtunnelen

Det spanske firmaet Aldesa Construcciones SA leder konkurransen om å få oppgradere Masfjordtunnelen i Nordhordland. Spanjolene vil ha 94 millioner kroner for jobben. Det holder til en ledelse på 1,7 prosent.

Masfjordtunnelen ligger i kommunen den er oppkalt etter. Nå trenger den oppgradering for at kravene i tunneldirektivet skal oppfylles. Den jobben kan gå til et spansk firma. Bildet viser søndre portal.
Masfjordtunnelen ligger i kommunen den er oppkalt etter. Nå trenger den oppgradering for at kravene i tunneldirektivet skal oppfylles. Den jobben kan gå til et spansk firma. Bildet viser søndre portal. Bilde: Google
6. juni 2017 - 13:02

Birkeland Entreprenørforretning fra Gulen holder andreplassen med et anbud på 95,6 mill. Kruse Smith og Flage Maskin fra Voss følger på plassene bak med anbud på henholdsvis 98,4 mill. og 99,7 mill.

Ytterligere to entreprenører har gitt pris, men er trolig sjanseløse. Disse er BMO Entreprenør fra Kongsberg (119,2 mill.) og AF Gruppen (135,1 mill.).

Sverre Måge, som er assisterende prosjektleder for tunneloppgraderingen i Region vest, er ikke overrasket over prisene: - De er omtrent som ventet, men jeg er overrasket over at ingen elektroentreprenør har gitt pris, sier han.

Masfjordtunnelen ble åpnet i 1995. Den er 4 110 meter lang og inngår i E39.

Den som får kontrakten skal blant annet levere og montere 61,6 km kabler, 47,5 km trekkerør, 4,2 km kablestige, 416 LED-armaturer, 164 LED-rømmingslys, 16 impulsventilatorer, 70 videokameraer, 3 hovedtavler og 3 nødstrømstavler.

I dag er det et teknisk bygg i dagen ved hver enda av tunnelen. Disse skal rives og erstattes av nye. Dessuten skal det etableres et nytt teknisk bygg inne i tunnelen. Til sammen 5 930 kbm skal sprenges eller strosses for å gi plass til det tekniske bygget og havariarinisjer.

Sprenging skal bare foregå om natten. Da kan tunnelen bli stengt i inntil tre timer. For øvrig blir det kolonnekjøring om natten. Det blir også mye kolonnekjøring om dagen, men da kan tunnelen unntaksvis være åpen for vanlig trafikk.

Oppgraderingen vil pågå i ca. halvannet år.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.