Senterpartiets Geir Pollestad mener at bompengeandelen på 30 milliarder kroner i det nye vegselskapet som «verdensrekord» i bompenger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Senterpartiets Geir Pollestad mener at bompengeandelen på 30 milliarder kroner i det nye vegselskapet som «verdensrekord» i bompenger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix (Bilde: Ruud, Vidar)

Sp: – Frp setter verdensrekord i bompenger

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) syns det er «litt rart» å bli utfordret på bompengebruk av Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Oslo (NTB): De to partiene var kritiske da Frp i opposisjon ville fjerne bompenger.

– Derfor er det litt pussig å bli kritisert av Ap og Sp nå for at vi ikke gjør det, sa Solvik-Olsen som i spørretimen i Stortinget onsdag fikk spørsmål om ikke Frp er blitt et bompengeparti.

Uttalelsen kom etter at Senterpartiets Geir Pollestad hadde omtalt bompengeandelen på 30 milliarder kroner i det nye vegselskapet som «verdensrekord» i bompengebruk.

 

– Penger han er imot

Debatten åpnet med et spørsmål fra Arbeiderpartiets Eirun Sundt:

– Store deler av Solvik-Olsens budsjettet er basert på penger han er imot. Hadde ikke bompengene vært med, ville budsjettet vært nærmest flatt i forhold til tidligere år. Er du enig i at det er et paradoks? -spurte hun, mens partifelle Ingvild Kjerkol fulgte opp med å hevde at «Frp i regjering omfavner bompenger».

 

– Mer veg nå

Solvik-Olsen svarte at det både bygges mer veg nå enn før, samtidig som det tas inn mindre bompenger.

– Hadde vi bestemt alene, ville det vært enda mer til veg og null i bompenger, fordi vi vil bruke mer av oljefondet til investeringer. Men jeg mener det er bedre å sitte i regjering og påvirke i riktig retning enn ikke å få til noe, sa han. (©NTB)

 

Forsiden akkurat nå