Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) (f.h.), samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og statssekretær John-Ragnar Aarset (H) under et pressemøte på Paulsenkaia i Oslo. E18 Bjørvika-prosjektet i bakgrunnen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) (f.h.), samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og statssekretær John-Ragnar Aarset (H) under et pressemøte på Paulsenkaia i Oslo. E18 Bjørvika-prosjektet i bakgrunnen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix (Bilde: Grøtt, Vegard)

Solvik-Olsen: – Vi har fått til mer enn Segway

Regjeringen har fått gjennomslag for mer enn høyere fartsgrenser og ståhjulinger, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) etter ni måneder i posisjon.

Oslo (NTB-Laila Nguyen): Det var budskapet da statsåden sammen med statssekretærene Bård Hoksrud (Frp) og John-Ragnar Aarset (H) holdt pressekonferanse på brakkeriggen til Statens vegvesen på Paulsenkaia nylig.

– Opposisjonen har brukt så mye på tid på gjøre Segway til noe viktig, og det gjør de for å få oss til å virke smålige. Vi må fortelle om de store tingene vi har gjort, i stedet for å henge oss opp i diskusjoner om ståhjuling og 110-kilometersgrensen, sier Solvik-Olsen til NTB.

 

Bompenger

Selv om Fremskrittspartiet har fått drømmen om å fjerne bompenger knust, er statsråden tilfreds med at de har fått sju strekninger frie for bompenger.

– Vi vet velgerne våre er veldig opptatt av det, og det er ingen hemmelighet at vi ikke fikk gjennomslag for å få fjernet alle bomstasjoner. Som ren Frp-er er jeg ganske fornøyd med deler av det vi har fått til, sier Solvik-Olsen.

I stedet må folk nøye seg med en bompenge-rabatt. En reform skal redusere takstene med mellom 10 og 30 prosent, ifølge statsråden.

– Når denne reformen er operativ i løpet av neste år, vil du i stort sett alle bompengestasjoner over hele landet få bedre rabatt. Det viser at vi har gjort en forskjell, selv om vi ikke har fått til alt, mener han.

 

Frp-forventninger

Resultater innen jernbane, kollektivtrafikk, vei, havn, luftfart og telekommunikasjon ble trukket fram under pressekonferansen. Blant annet skal arbeidet med nye godsterminaler i Bergen og Trondheim starte raskere enn planlagt.

– Det ikke var så mange som hadde forventninger til en Frp-er når det kommer til jernbane, men nå som vi sitter i regjering, trenger vi ikke å skrike så høyt om bare vei for å få oppmerksomhet. Vi kan vise bredden vår, sier Solvik-Olsen.

Statssekretær Aarset sier jernbanesektoren kan forvente endringer i tiden som kommer.

– Vi har gått igjennom alle oppgavene som jernbanesektoren utfører, og vil nå prøve å sette sammen de arbeidsoppgavene og gjøre dem mer optimale. Det vil bety endringer for både NSB, Jernbaneverket og alle som jobber innenfor jernbane, sier han.

 

Ferie med lyntog

Solvik-Olsen sier seg fornøyd med utført jobb etter ni måneder og to dager i regjering, men ber folk huske på at det tar tid å få ting gjennomført.

– Vi kunne sikkert vært mer effektive på mange saker, men de første månedene bruker man jo bare på å orientere seg i jobben. Jeg er ganske trygg på jeg skal få gjort mer i løpet av de neste ni månedene eller det neste året, sier samferdselsministeren.

Om et par uker drar han på ferie til Spania. Der skal han blant annet kjøre spansk lyntog, forteller han.

Og i motsetning til kollega Bård Hoksrud, som velvillig testet ståhjuling da det ble lovlig, har Solvik-Olsen ennå ikke fått prøvd seg.

– Men det hadde jo vært gøy å teste det, sier han. (©NTB

Forsiden akkurat nå