Solvik-Olsen tildeler nok en utbygging til Nye Veier

Samferdselsdepartementet ønsker at Nye Veier AS skal bygge ut E6 Ensby-Øyer, som ligger i forlengelsen av strekningen Kolomoen til Ensby som er klar til utbygging.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. apr. 2018 - 13:57

- Nye Veier AS har vist flere ganger at det er mulig å bygge vei rimeligere. Ved å legge til denne strekningen i Nye Veiers portefølje får vi sammenhengende vei med 110 km/t helt fram til Øyer. Et godt eksempel på at selskapet ser helheten i utbygging av vei i Norge, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.


Nye Veier AS skal i dag bygge firefeltsvei fra Kolomoen til Ensby i Hedmark og Oppland fylke. Nå anbefaler selskapet å utvide egen portefølje ved å bygge videre nordover fra Ensby til Øyer, etter en forespørsel fra Samferdselsdepartementet om Nye Veier AS så det hensiktsmessig å gjøre tilpasninger til dagens portefølje for å øke den samlede samfunnsnytten i sine prosjekter. De skulle også se mulighetene for at trafikantopplevelsen av ny vei ville bli vesentlig forbedret.

- Vi ønsker å bygge mer vei for pengene og sørge for gode og trygge veier i Norge. Derfor ga vi Nye Veier AS muligheten til å se på sine prosjekter og mulige utvidelser for å sikre mer sammenhengende vei. Med denne utvidelsen knytter vi dagens utbyggingsprosjekter sammen med den allerede ferdigbygde strekningen Øyer-Tretten, sier samferdselsministeren.

I dag foreligger det ingen planer om å bygge ut Ensby-Øyer. Uten utbygging ville fartsgrensene variert fra 110 km/t fram til Ensby, via 80 km/t mellom Ensby og Øyer, til 90 km/t fra Øyer. Nå vil det bygges 110 km/t helt frem til Øyer, der prosjektet vil få en naturlig overgang til den allerede ferdig utbygde strekningen videre nordover.

Samferdselsdepartementet vil legge saken fram for Stortinget på egnet måte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.