NYHETER

Solvik-Olsen skal teste vegene mellom øst og vest

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og statssekretær Bård Hoksrud skal ut og teste vegene mellom øst og vest før de bestemmer seg for hvilke som bør prioriteres.

Ketil Solvik-Olsen sier at han og partifelle Hoksrud selv skal teste vegene før de trekker noen konklusjoner.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Ketil Solvik-Olsen sier at han og partifelle Hoksrud selv skal teste vegene før de trekker noen konklusjoner.Foto: Berit Roald / NTB scanpix Bilde: Roald, Berit
22. jan. 2015 - 16:05

Oslo (NTB-Johan Falnes): Onsdag fikk Solvik-Olsen (Frp) overlevert en utredning fra Statens vegvesen om vegforbindelsene mellom Østlandet og Vestlandet. Der går Vegvesenet inn for at vegene over Haukeli og Hemsedal bør prioriteres i årene som kommer.

Nå varsler Solvik-Olsen at han og partifelle Hoksrud selv skal teste vegene før de trekker noen konklusjoner.

– Vi vil treffe dem som bor langs vegen, de som driver butikk langs vegen, de som jobber på vegen, og de som lager veger, for å se hvordan de opplever situasjonen og hvilke meninger de har om framtidig utvikling, forteller han til NTB.

 

To team

De to Frp-erne skal lede hvert sitt team. Turen går fra Oslo 16. februar, med retur fra Bergen dagen etter.

– Vi lager et opplegg der vi får med Vegvesenet i bilen for å tegne og fortelle. I tillegg skal vi være med i brøytebil og lastebil for å oppleve fjellovergangene på vinterføre, sier Solvik-Olsen.

Det blir også stopp undervegs for å treffe lokalpolitikere og innbyggere.

– Jeg konstaterer at mange er glade for anbefalingen som er kommet. Men det er også noen som er misfornøyde. Det blir viktig å få innspill fra folk, sier Solvik-Olsen.

Selv om han ikke har konkludert, er ministeren enig med Vegvesenet i at prioriteringer må til.

– Det betyr ikke at de andre vegene stenger. Det betyr ikke at de nedprioriteres for vedlikehold. Vi vil ha alle vegstrekningene når vi diskuterer rassikring og trafikksikkerhet, forsikrer Solvik-Olsen.

– Men når det gjelder investeringer for å kutte reisetida, må vi velge én eller to strekninger, sier han.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.