Solvik-Olsen: En personalsak

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget har engasjert seg i en personalsak i Samferdselsdepartementet, mener Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Bilde: Kallestad, Gorm
NTB
20. jan. 2016 - 21:33

Oslo (NTB): Samferdselsministeren sendte tirsdag et sju sider langt svar til komiteen, som i forrige uke stilte ham en rekke spørsmål om konflikten med tidligere kommunikasjonssjef Anne Marie Storli.

– Saken handler om en personalsak og et samarbeidsforhold som ikke har vært godt nok, sier Solvik-Olsen til NTB dagen derpå.

Han avviser at han skal ha søkt partipolitisk bistand fra byråkratene i kommunikasjonsavdelingen. At et notat fra tidligere departementsråd Eva Hildrum antyder det motsatte, har han følgende å si om:

– Notatet må nesten Hildrum selv svare for. Jeg opplevde at jeg hadde et godt forhold til henne. Når hun for eksempel skriver om kontakter med Frp-ordførere på E6-turen, så hadde vi ikke kontakt med Frp-ordførere. Tvert imot kom ordførerne fra Ap, sier han.

I brevet til kontrollkomiteen skriver statsråden at han ikke var fornøyd med de «kommunikasjonsfaglige leveransene» fra kommunikasjonsavdelingen under Storlis ledelse. Dette handlet for eksempel om bruken av sosiale medier, sier Solvik-Olsen.

– Jeg er veldig tilfreds med den jobben de på avdelingen gjør nå, men jeg mener de ikke leverte så godt som de kunne da, framholder han.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.