Nødetatene på stedet etter en trafikkulykke mellom vogntog og bil på E6 mellom Kløfta og Jessheim onsdag.
Nødetatene på stedet etter en trafikkulykke mellom vogntog og bil på E6 mellom Kløfta og Jessheim onsdag. (Foto: Heiko Junge/NTB scanpix)

Snøfall førte til flere ulykker på E6 på Østlandet

To personer ble sendt til sykehus etter en ulykke på E6 på Romerike onsdag morgen. På Biri var ni biler involvert i en kjedekollisjon på det såpeglatte føret.

De ni bilene på Biri var jevnt fordelt i sørgående og nordgående løp, men de involverte slapp fra ulykken uten alvorlige skader, opplyser Innlandet politidistrikt.

– Det er kjempeglatt veibane, men strøbil er varslet, opplyser politiet.

Veien ble helt stengt etter ulykken som skjedde i 10-tiden. Like etter skjedde en ny kjedekollisjon en halv kilometer lenger nord.

– Tre biler har kollidert og et vogntog har sklidd ned i grøfta. Det er ingen personskader her. Dette er i sørgående felt, som forblir sperret. Nordgående løp på E6 er nå åpnet, opplyser politiet.

Lenger sør, på E6 mellom Kløfta og Jessheim i Akershus, ble to personer sendt til sykehus og flere til legevakt etter en trafikkulykke litt før klokken 8.30. Flere lastebiler var involvert, og en lastebilfører ble sittende fastklemt.

E6 forbi ulykkesstedet måtte stenges i sørgående retning og det var redusert framkommelighet nordover, noe som førte til lange køer på europaveien.

– Det er dårlig føre med glatte veier og snø, og vi har fått meldinger om flere ulykker som skaper trafikkproblemer, sier operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt.

På Dombås, lengst nord i Gudbrandsdalen, kjørte et vogntog tvers gjennom en rundkjøring i krysset E6/E134 onsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Halve Oslofjordtunnelen var uten strøm

Forsiden akkurat nå