PROSJEKTER

Snart kommer milliardkontrakten på E6 Kvænangsfjellet ut på anbud

Nye Veier gjør de siste forberedelser før utlysing av oppdraget med den 24 kilometer lange fjellovergangen i Troms.

Ny E6 over Kvænangsfjellet vil gjøre slutt på hyppige veistenginger med 70 mils omkjøringsvei gjennom Finland.
Ny E6 over Kvænangsfjellet vil gjøre slutt på hyppige veistenginger med 70 mils omkjøringsvei gjennom Finland. Ill: Nye Veier
12. mars 2020 - 15:16

I fjor overtok Nye Veier ansvaret for å bygge ny E6 over Kvænangsfjellet i Troms og Finnmark fylke. Nå åpnes snart konkurransen om å bli entreprenør og rådgiver for det viktige byggeprosjektet i Nord-Norge, skriver selskapet i en melding.

E6 Kvænangsfjellet

  • Total kostnadsramme: ca. 1,6 milliarder kroner.
  • Antatt kontraktsverdi: 1 milliard kroner
  • Konkurransen utlyses: våren 2020
  • Planlagt kontraktsignering: Desember 2020
  • Prosjektet består av to tunneler: Gjennom Mettevollia (ca. 2,1 kilometer) og gjennom Kvænangsfjellet (ca. 3,5 kilometer)

Den 24 kilometer lange strekningen går mellom kommunene Nordreisa og Kvænangen i Troms og Finnmark fylke. Om vinteren  er det ofte skredfare og sterk vind som skaper drivsnø.

Dette gjør at det ofte er kolonnekjøring over Kvænangsfjellet, eller at veien er stengt i korte eller lengre perioder.

Når det skjer, er det bare en omkjøringsmulighet og det er via Finland, en omvei på nesten 70 mil som betyr åtte timer ekstra kjøretid.  Å få en bedre, tryggere og mer forutsigbar fremkommelighet i vinterhalvåret er hovedgrunnen til at Nye Veier nå skal bygge ny E6 over Kvænangsfjellet.

Les også

Totalentreprisen lys ut i løpet av våren

Nå er Nye Veier på jakt etter entreprenør og rådgiver til prosjektet. Konkurransen om totalentreprisen blir lyst ut i løpet av våren, på vanlig måte i EU-supply.

– Dette blir en spennende jobb i et til tider tøft, arktisk miljø. Vi håper mange viser interesse og kommer med tilbud når konkurransen lyses ut, sier Johan Arnt Vatnan, prosjektdirektør i Nye Veier.

For å komme raskt i gang med planprosessen, har Nye Veier allerede lyst ut en rådgiverforespørsel. Frist for å komme med tilbud er 20. mars. Det vil også bli lyst ut en konkurranse for supplerende grunnundersøkelser. Også denne utlysningen kommer i EU-supply i nær fremtid.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.