Ved midnatt fra tirsdag til onsdag 8. juli stoppes bompengeinnkrevingen i Jondalstunnelen i Vestland.
Ved midnatt fra tirsdag til onsdag 8. juli stoppes bompengeinnkrevingen i Jondalstunnelen i Vestland. (Illustrasjonsfoto: Henrik Jonassen/SD)

Nå blir det slutt på bompengeinnkrevingen i Jondalstunnelen

– Når bompengeinnkrevingen i tunnelen avvikles onsdag 8. juli, betyr det en rimeligere transporthverdag for både folk og næringsliv som bruker tunnelen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Jondalstunnelen binder sammen områdene og kommunene på Folgefonnahalvøya, samtidig som tunnelen sørger for kort reisetid fra deler av Hardanger til Bergen.
 

I forhandlingene på Stortinget om endringer i statsbudsjettet for 2020 ble regjeringspartiene enige med Fremskrittspartiet om å fjerne bompengeinnkrevingen på fem veistrekninger, skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

En av disse er fylkesvei 107 Jondalstunnelen i Vestland. Innkrevingen startet 7. september 2012, og skulle etter planen avvikles i 2025. Den resterende bompengegjelden på drøye 21 millioner kroner blir slettet som følge av at bompengeselskapet har fått et tilskudd med samme beløp for å avvikle innkrevingen av bompenger.

– For å løse de praktiske og tekniske utfordringene med å stoppe innkrevingen av bompenger i Jondalstunnelen, har den politiske ledelsen i Vestland fylkeskommune, Ullensvang kommune og Kvam herad bidratt godt, sier samferdselsministeren i en pressemelding.

Innkrevingen på fylkesvei 107 Jondalstunnelen avsluttes ved midnatt mellom tirsdag og onsdag 8. juli 2020.

Les også

 

Forsiden akkurat nå