ØKER: Teamleder for BIM-utdanningen ved Fagskolen i Oslo,  Ingold Sundfør, i den ene av to klasser som nå er i ferd med å fullføre utdanningen som BIM-tekniker.
ØKER: Teamleder for BIM-utdanningen ved Fagskolen i Oslo, Ingold Sundfør, i den ene av to klasser som nå er i ferd med å fullføre utdanningen som BIM-tekniker. (Foto: Joachim Seehusen, Teknisk Ukeblad)

Spesialiseres mot anlegg og infrastruktur

Skrikende behov etter BIM–kompetanse: Nytt studium kommer fra høsten 2020

Fagskolen i Oslo skal nå utdanne BIM-teknikere med spesialiseringen innen anlegg og infrastruktur.

BIM står for BygningsInformasjonsModellering, og på dette ettårige heltidsstudiet, BIM-AI, lærer studentene både digital 3D modellering av infrastruktur og anleggskonstruksjoner samt metoder for samhandling og koordinering av byggeprosesser. For fagarbeidere med interesse for digitale verktøy gir BIM-AI store muligheter.

Det er Fagskolen i Oslo som nå tilbyr dette helt nye studiet fra høsten av. Søknadsfristen er 15. april.

– Vi ser at det er et skrikende behov etter BIM–kompetanse i anleggsbransjen. Derfor har vi utviklet dette studiet spesielt tilpasset behovene i bransjen. Det forteller David Bakken, ansvarlig for BIM-AI-studiet og BIM-lærer, i en pressemelding fra Fagskolen.

Fagskolen Oslo er ledende på BIM-kompetanse. Siden 2008 har norske fagarbeidere innen byggfag kunnet videreutdanne seg til BIM-tekniker ved Fagskolen i Oslo.

– Fagskolen bidrar med kompetansen gjennom dette studiet til å få ned kostnadene i
infrastukturprosjekter. For fagarbeidere med interesse for digitale verktøy gir BIM-AI store muligheter, sier Ingolf Sundfør, Teamleder BIM-tekniker og BIM-lærer.

Les også

Forsiden akkurat nå