Restene etter sprengningen av Skjeggestad bru på E18 ved Holmestrand i februar i fjor. Nå er den nye brua ferdig.
Restene etter sprengningen av Skjeggestad bru på E18 ved Holmestrand i februar i fjor. Nå er den nye brua ferdig. (Bilde: Heiko Junge / NTB scanpix)

Skjeggestad bru åpnes om snaut to uker

Den nye Skjeggestad bru på E18 ved Holmestrand blir ferdig noen dager før planen og åpnes 4. juli. Brua i sørgående retning måtte rives etter at den kollapset i februar i fjor.

Det er samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) som står for åpningen mandag 4. juli klokka 12, opplyser Statens vegvesen.

Til alt hell ble ingen skadd da grunnen rundt ett av brufundamentene skled og det ene bruløpet kollapset 2. februar 2015. Skadene var så omfattende at brua måtte rives.

Anleggsarbeid i nærheten av brua var årsaken til kollapsen, slo Norges vassdrags- og energidirektorat fast – uten å vurdere skyldspørsmålet. En grunneier og en entreprenør som drev med dette arbeidet, hadde status som mistenkte. Saken mot dem ble imidlertid henlagt av politiet på grunn av bevisets stilling.

Arbeidet med den nye brua startet i september i fjor. Den er total 229 meter lang, og det lengste av de seks spennene er 39 meter. Veidekke har stått for byggingen, og kontrakten var verdt drøyt 46 millioner kroner.

For å stabilisere massene som fundamentene til den nye brua står på, er det boret ned til sammen 50 kilometer med kalksementpeler. (©NTB)

Forsiden akkurat nå