RIKSVEI 5

Skiltene blir snudd: - Ikke bare ulovlig, men direkte farlig

Skilt om påbudt kjøreretning og sving forbudt blir snudd.  Og folk bryter sperringer og går inn på anleggsområdet. Nå reagerer Statens vegvesen, og truer med å anmelde dette farlige hærverket.

Det er her på riksvei 5 Gravensteinsgata i Sogndal sentrum at statens vegvesen opplever hærverk på skiltingen i forbindelse med anleggsarbeidene.
Det er her på riksvei 5 Gravensteinsgata i Sogndal sentrum at statens vegvesen opplever hærverk på skiltingen i forbindelse med anleggsarbeidene. Foto: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
30. aug. 2021 - 11:26

– Dette er ikke bare ulovlig, men også direkte farlig, sier byggeleder Jørn Kristian Engebø om det Statens vegvesen opplever på riksvei 5 Gravensteinsgata i Sogndal sentrum.

Seniorforsker Petter Arnesen i Sintef ser frem til pilotforsøket med veiprising i Oslo og Trondheim til våren.
Les også

Undersøkelse: Teknologiorienterte bilister aksepterer veiprising

Spesielt i helgene

Det er spesielt i helgene at Statens vegvesen opplever hærverk på det store arbeidet som blir utført på en 600 meter lang veistrekning, skriver etaten i en pressemelding.

– Det er en grunn til at skiltene er satt opp slik de er, og det er for at vi skal få en trygg og  helhetlig trafikkavvikling i anleggsperioden, understreker Engebø.

– Statens vegvesen har sperret av en god del av anleggsområdet fysisk, men kan ikke stenge av alt. Det skyldes blant annet at det er varetransport til området. Nå må vi kanskje stenge av mer enn det vi allerede har gjort. Gående må uansett respektere skilt og sperringer, og ikke ta seg inn på anleggsområdet. Det er uforsvarlig, det vi opplever.

Oslo 20240121. 
Slaps og snø i Oslo. Væromslaget skaper generelt glatte og våte veier lokalt på Østlandet.
Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Les også

Kaos på veiene: Store vannmengder, forsinkelser og innstillinger

Vurderer å anmelde

Statens vegvesen opplever også at skilt med påskriften "fortau stengt" blir fjernet. I tillegg blir byggegjerder fjernet,  og de blir funnet igjen på andre siden av sentrum, ødelagt.

Statens vegvesen har alt tatt kontakt med høyskolen og videregående, slik at skoleledelse og lærere understreker alvoret overfor studenter og elever.

– Vi vet ikke hvem som står bak, men må bare på det sterkeste anmode om at dette tar slutt umiddelbart. Hvis ikke vil vi vurdere å anmelde forholdene, sier Engebø.

Ryddingen av Tretten bru pågår for fullt.
Les også

Halvannet år etter Tretten-kollapsen: ni av 14 bruer stengt eller delvis stengt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.