BRUER

Skal montere kortreiste trebruer over den nye motorveien i Ringsaker

Nye Veier og totalentreprenøren Veidekke starter kommende helg med monteringen av Harpviken bru over nye E6 nord for Brumunddal.

Bruene over E6 i Hedmark blir tilsvarende denne som går over E6 i Gudbrandsdalen.
Bruene over E6 i Hedmark blir tilsvarende denne som går over E6 i Gudbrandsdalen. Foto: Moelven Limtre
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
4. sep. 2019 - 13:59

Dette er den første av totalt tre trebruer som skal monteres over E6 i forbindelse med utbyggingen av firefelts motorvei fra Kolomoen til Moelv i Hedmark.

Bruene leveres av den lokale leverandøren Moelven Limtre. Tømmeret som blir brukt til bruene kommer fra skogene tilknyttet Moelvens sagbruk i Våler og Løten.

- Det er bra at tre som byggemateriale når opp i konkurransen med stål og betong på overgangsbruene som skal bygges i Ringsaker. Kortreiste produkter fra lokale leverandører er alltid positivt, blant annet for lokal verdiskaping og prosjektets klimaregnskap, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet i en pressemelding fra Nye Veier.

Monteres i løpet av en natt

Monteringen av Harpviken bru skal gjennomføres i løpet av kommende helg. Arbeidene starter på fredag kl. 21.00 og avsluttes innen kl. 06.00 mandag morgen. E6-trafikken blir lagt om via Ringsakervegen (fv. 84) mellom Neskrysset og Økelsrud mens E6 er stengt.

- I tillegg til Harpviken bru skal også Tande bru sør for Skarpsno og Trekvarten bru mellom Botsenden og Økelsrud bygges i tre, sier Moshagen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.