Asfaltteknisk Institutt skal bistå med varmefotografering på 20 asfaltprosjekter i år.
Asfaltteknisk Institutt skal bistå med varmefotografering på 20 asfaltprosjekter i år. (Foto: Bjørn Holshagen, Veiteknisk Institutt)

Skal hjelpe Statens vegvesen med kontroll av asfaltlegging

Med bare en tilbyder var ikke konkurransen særlig stor for Veiteknisk Institutt i oppdraget om IR-scanning for Statens vegvesen.

Statens vegvesen og andre byggherrer bruker ulike metoder i å måle kvaliteten på nylagt asfalt på. En av dem er såkalt IR-scanning, eller varmefotografering, som de siste årene er blitt vanlig for å beskrive homogenitet av asfaltdekker allerede ved utleggingen. Separasjoner kan oppstå under hele produksjonsprosessen fra håndtering av og fukt i råmaterialer, fabrikkskonfigurasjon, slitasje i fabrikken, lasting i ferdigvaresilo, lasting i lastebiler, under transporten, lossing i utleggeren og på vei gjennom utleggeren.

Statens vegvesen behov for å følge opp entreprenørene som legger asfalt, og nå har de inngått avtale med Asfaltteknisk Institutt om å bistå med varmefotogradering ved asfaltleggingen på riksveiene under sesonger 2021.

Oppdraget omfatter IR-skanning av asfaltarbeider i til sammen 20 dekkekontrakter, og Veiteknisk Institutt fikk oppdraget uten konkurranse fra andre tilbydere, til en kontraktssum på 6,4 millioner kroner.

Forsiden akkurat nå