NYHETER

Sjefskifte hos Pon

Etter 16 år i sjefstolen overlater administrerende direktør i Pon Equipment AS, Inge Stensland, styringen til Erik Sollerud.

Erik Sollerud overtar som adm. direktør i Pon Equipment etter Inge Stensland.
Erik Sollerud overtar som adm. direktør i Pon Equipment etter Inge Stensland.
27. feb. 2015 - 14:18

Det er ingen dramatikk i dette lederskiftet.  Inge Stenslands erfaring er ønsket på konsernnivå og han er derfor fra 1. mars blitt utnevnt som Chief Strategy and Execution Officer i Pon Equipment Group. Imidlertid vil Inge sammen med administrerende direktør i Pon Power, Trond Skaufel, fortsatt ha overordnet ansvar for gjennomføringen av det nye hovedkontoret på Berger.

Under Stenslands ledelse har Pon Equipment AS vokst fra en omsetning på 525 mill og 193 ansatte til en omsetning på 2.3 mrd. og 470 ansatte inklusive Pon Rental. Pon Equipment AS har i denne perioden doblet sin markedsandel og endte i 2014 på 22% markedsandel.

 

Ny direktør med solid erfaring


Erik Sollerud har vært en sentral del av ledelsen i Pon siden slutten av 90-tallet med lederroller innen teknisk, service, salg og utleie. Han vil, med sin erfaring, forstette utviklingen av selskapet i henhold til de strategier som har ligget til grunn det siste tiåret.

– Vi står nå foran en ny epoke i vår historie, med bygging av nytt hovedkontor på Berger, samt et solid marked som også er i endring.  Åpningen av nytt hovedkontor på Berger er en viktig milepæl for oss. Dermed toppes de siste årenes investeringer og gjør oss velposisjonert til å fortsette utvikling av Pon som totalleverandør av løsninger til det norske markedet. Vi har utviklet oss fra en tradisjonell leverandør som selger maskiner, til et selskap som leverer løsninger. Dette inkluderer alt fra rådgivning og kompetanse, finansiering og alternative eieformer, fra enkle deleleveranser til komplette serviceløsninger, fra brukte maskiner til nye maskiner, sier den nye direktøren Erik Sollerud.

 

-Skal ha en aktiv rolle

Han forteller videre at Pon Equipment sine ambisjoner er å tilby de beste kundetilpassede løsningene, fra de minste maskinene på et tonn til de mest komplekse industrielle applikasjonene med ”all inklusive”-løsninger.

– Og med vårt team på 470 medarbeidere er vi godt rustet til å møte de muligheter som ligger foran oss det neste tiåret. Jeg vil selv ha en aktiv rolle ut mot våre kunder og ser frem til å utvikle nye løsninger som våre kunder vil dra nyt te av. For meg personlig blir dette en spennende utfordring og jeg er kjempe klar for utfordringen”, konkluderer Erik Sollerud.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.