TRAFIKK OG ITS

Sjåføren trodde planet var nede. Så kom han til brua ved Kjelsås stasjon...

Ble en erfaring rikere - og et førerkort fattigere.

Lastebilen kom seg greit under brua, men lasteplanet ble stående igjen...
Lastebilen kom seg greit under brua, men lasteplanet ble stående igjen... Foto: Politiet
7. feb. 2020 - 15:13

Det må ha smelt kraftig da en lastebil braste inn i jernbanebrua ved Kjelsås stasjon i Oslo tidlig onsdag kveld. Sjåføren hadde glemt å ta ned lasteplanet på bilen, og da han kjørte under brua, traff planet brua med så stor kraft at hele lasteplanet ble revet av. Bilen passerte dermed brua, mens lasteplanet ble stående igjen på høykant, lent mot bruplata.

Lasteplanet måtte fjernes av brannvesenet. Foto: Politiet

– Sjåføren har forklart at han trodde lasteplanet var nede, forteller operasjonsleder Christian Lie i Oslo-politiet til nettavisen Vårt Oslo, som først omtalte uhellet. Politiet meldte om uhellet like før klokka halv syv onsdag kveld.

Det var ingen personer som ble skadet i uhellet, men både biltrafikken på Kjelsåsveien og togtrafikken over brua ble stanset mens brua ble inspisert.

Undersøkelsene avslørte imidlertid at det bare var små skader på den solide stålbrua, og ingen skader på selve konstruksjonen. Så etter at brannvesenet hadde fått dratt løs lasteplanet, og fjernet det fra veien, kunne både biltrafikk og jernbanetrafikk gå som normalt igjen.

Lastebilsjåføren fikk imidlertid beslaglagt førerkortet sitt, og vil bli anmeldt, opplyser politiet til Vårt Oslo. Det skal ikke være mistanke om promille.

Både Kjelsåsveien og Gjøvik-banen ble sperret mens jernbanebrua ble inspisert etter uhellet. Foto: Politiet
Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.