Siste vedtak på plass for Kristiansand - Mandal

Med gårdagens vedtak i Søgne kommunestyre er reguleringen på plass for E39 Kristiansand - Mandal. Dermed kan Nye Veier forberede anleggstart.

Redaksjonen Våre Veger
23. juni 2017 - 10:04

Detaljreguleringsplanene for utbyggingsstrekningen E39 Kristiansand vest til Mandal øst har i juni vært gjenstand for politisk sluttbehandling i involverte kommuner. Første kommune til å godkjenne detaljreguleringsplan var Mandal, og siden ble planen godkjent i Songdalen og Kristiansand. Torsdag kveld fulgte Søgne kommune opp med sitt politiske vedtak. Dermed er

Fakta om 39 Kristiansand vest – Mandal øst 

Kontrakten vil omfatte:

  • prosjektering og bygging av ca. 19 km ny 4-felts motorveg
  • fartsgrense på 110 km/t t for hele vegstrekningen.
  • opsjon på vedlikehold i 20 år.

Vegstrekningen går:

  • gjennom vestre del av Kristiansand kommune,
  • gjennom Songdalen kommune og Søgne kommune
  • noe inn i Mandal kommune. Det er lagt til grunn en fartsgrense på 110 km/

hele strekket som skal bygges ut i første fase godkjent.

- En betydelig milepæl for prosjektet. Vi er glad for at kommunepolitikerne har vedtatt planene slik at vi kan fortsette framdriften i prosjektet, sier utbyggingssjef Harald J. Solvik.

 

Forberedende fase

Nye Veier er i gang med arbeidet med å innløse aktuelle bygninger som er i konflikt med traseen. I tillegg er jobben med grunnboring i startfasen. Etter det venter informasjonsmøter med involverte skogeiere i forbindelse med avskoging som skal skje i traselinjen.

- Vi er godt i gang med prosessen overfor boligeiere som får innløst sine eiendommer, samt andre grunn- og skogeiere, sier Solvik.

 

Anbudsdokumentene klar i september

Nye Veiers utbyggingssjef for E39, Harald J. Solvik.
Nye Veiers utbyggingssjef for E39, Harald J. Solvik. Foto: Nye Veier

Det gjenstår fortsatt en del avklaringer som skal gjøres med ulike instanser frem mot anleggsstart.

- Vi har fått på plass et kompetent team som skal jobbe frem et godt grunnlag for totalentreprenørene. I løpet av september vil totalentreprenørene få tilgang til dokumentene og kvalifiseringsprosessen starter. Nye Veier har tydelig fokus på å redusere påvirkningen overfor omgivelsene i anleggsperioden, og dette vil bli att krav til overfor totalentreprenørens aktiviteter. Risiko i forbindelse med anleggstrafikk og andre aktiviteter blir ytterligere kartlagt fremover, sier Harald J. Solvik.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.