Norut holder i dag til i Rombaksveien i Narvik.
Norut holder i dag til i Rombaksveien i Narvik. (Foto: Google maps)

Forskning i anleggssektoren

Sintef kjøper forskningsinstituttet Norut

Sintef tar over aksjemajoriteten i forskningsinstituttet Norut Narvik, og styrker seg innen forskning mot anleggssektoren.

Det er Forte Narviks eierandel som Sintef nå kjøper,noe som betyr at de blir majoritetseier i Norut Narvik. Ambisjonen er å bidra til vekst i industrien gjennom å styrke næringsrettet forskning og innovasjon i regionen, heter det i en pressemelding fra Sintef.

I tillegg til å kjøpe Forte Narviks eierandel, er det også inngått en opsjonsavtale om at Sintef kan kjøpe UiTs andel på et senere tidspunkt.

Norut Narvik AS  er et teknisk-industrielt forskningsinstitutt med faglig profil rettet mot bygg-og anleggssektoren, betong, prosess- og miljøteknologi samt arktisk teknologi. Instituttet har 25 ansatte, og hadde i 2018 en omsetning på 22 millioner kroner. 

I 2019 ble Norut Narvik et selvstendig institutt, som ikke ble med i fusjonen mellom Noruts øvrige virksomhet i Tromsø og forskningskonsernet Norce. Dagens eiere i Norut Narvik er stiftelsen  Forte Narvik (66,6 prosent) og  UiT Norges arktiske universitet i Tromsø (UiT) (33,4 prosent) 

Dermed blir Norut Narvik en del av Sintef, som er et av Europas største forskningsinstitutter, med 2.000 ansatte og en omsetning på 3,3 milliarder kroner (2018). Sintef har hovedtyngden av virksomheten i Trondheim og Oslo, men styrker nå sin regionale tilstedeværelse flere steder i Norge.

I Nord-Norge er Sintef fra før tilstede både i Tromsø og Mo i Rana.

Forsiden akkurat nå