Erlend Aakre
Erlend Aakre

SINTEF: Erlend Aakre er ny forskningssjef for mobilitet og samfunnsøkonomi

Aakre vil få ansvar for forskningsområdet mobilitet og samfunnsøkonomi og arbeidssted er Trondheim.

Erlend Aakre (37) er utdannet sivilingeniør fra NTNU i 2012 og tok doktorgrad samme sted innen trafikksimulering i 2019. Aakre kommer til SINTEF fra en stilling som sjefingeniør i Statens vegvesen, der han har vært de siste tre årene. Han startet sin karriere i SINTEF Transportforskning, og han har også jobbet med trafikk- og transportplanlegging i konsulentbransjen.

I sin nye jobb vil han få ansvar for områdene bærekraftig mobilitet, digitalisering i transport og samfunnsøkonomi.

- Vi gleder oss til å få Erlends viktige bakgrunn og kompetanse inn i SINTEF Community. Hans forskningsbakgrunn samt erfaring fra både privat og offentlig sektor, vil være viktig for å stake ut veien videre for avdelingen, sier konserndirektør Siri Hunnes Blakstad i SINTEF.

Bygg, anlegg og mobilitet er bærebjelker i samfunnet vårt og spiller en vesentlig rolle for å løse samfunnets behov og bidra til et grønt skifte. Framtidens transportsystemer skal bygges og drives med lavere utslipp, og vi skal ta i bruk ny teknologi for økt trafikksikkerhet og et mer effektivt transportsystem.  I tillegg vil vurderinger av samfunnsnytte være en viktig oppgave for Aakre og hans avdeling. 

Forsiden akkurat nå