Driftskontrakten mellom Vestland fylkeskommune og Eviny har en varighet på fem år.
Driftskontrakten mellom Vestland fylkeskommune og Eviny har en varighet på fem år. (Foto: Magne Sandnes)

Sikret seg avtale med Vestland om drift av elektriske anlegg langs fylkesveiene

Eviny Solutions signerte i starten av oktober en drifts- og vedlikeholdskontrakt med Vestland fylkeskommune til en verdi av 85 millioner kroner.

Arbeidet består av drift og vedlikehold av elektriske anlegg på veier, tunneler og bruer knyttet til fylkesvegene i Vestland.

Dette omfatter blant annet over 30 tunneler, 160 trafikksignal, over 20 bruer og 30 kaier med elektriske anlegg, og mer enn 5500 veilyspunkter.

Området strekker seg geografisk fra Sveio i sør til Sognefjorden i nord.

 – I vårt nedslagsfelt

– Eviny Solutions har bred erfaring med driftsoppdrag, og denne kontrakten gir oss muligheten til å utvikle vår spisskompetanse på elektroarbeid. Geografisk ligger kontrakten i vårt nærmeste og mest effektive nedslagsfelt og vi utvider dette nå til sør for Bjørnafjorden, sier Helge Rysjedal, adm. dir. i Eviny Solutions.

Oppdraget omfatter blant annet kontroll, funksjonstesting og internkontroll samt periodiske arbeider, reparasjon av skader og utskifting/installasjon av objekter. Også beredskap og håndtering av andre oppgaver som er nødvendige for drift og vedlikehold av elektriske anlegg på veinettet ligger i avtalen.

Kontrakten har en varighet på fem år med mulighet for forlengelse i opptil fire år. Oppstart er 1. desember i år.

Les også

Forsiden akkurat nå