En av flere store feiebiler som Veimas har levert til Vaktmesterkompaniet i årenes løp.
En av flere store feiebiler som Veimas har levert til Vaktmesterkompaniet i årenes løp.

Sigurd Stave overtar salget av alle feiebiler fra Bucher

Veimas, som i en årrekke har levert de chassismonterte feiebilene, mister dermed agenturet med virkning fra 1.mars.

Omfattende oppkjøp fra sveitsiske Bucher Municipal gjennom flere år, der blant annet danske Beam og engelske Johnston nå er innlemmet i Bucher-konsernet, får også konsekvenser i det norske markedet.

Mens Sigurd Stave Maskin har hatt aguenturet på små og mellomstore feiemaskiner fra Bucher, har Veimas på sin side i flere tiår vært markedsledende i Norge på de store chassismonterte bilene som tidligere het Beam og Johnston, men som i dag alle selges under navnet Bucher.

Fra 1. mars overtar Sigurd Stave også disse produktene, og på sin Facebookside søker de de nå etter folk til for å styrke organisasjonen på dette produktområdet.

Daglig leder Henning Turunen i Veimas synes det er veldig leit at de mister representasjonen på de chassismonterte feiebilene, som har vært et hovedprodukt for dem i en årrekke. Han forteller at de fortsatt skal følge opp garanti- og serviceansvar på de feiebilene de har levert i det norske markedet, og at de allerede har inngått kontrakter på leveranser av kjøretøy helt ut i 2024.

– Vi har fått sterke reaksjoner fra våre kunder at dette skjer, men dette er avgjørelser som er styrt fra Sveits, sier han.

Fortsatt skal Veimas selge redskapsbærere fra Multihog, vinterprodukter fra østerrikske Kalhacher, som produserer et rikholdig utvalg av ploger, skjær og freser både til veier og flyplasser. Det samme gjelder feie- og multiservicemaskiner fra Boschung og salt- og sandsprederne fra Küpper-Weisser.

Les også

Forsiden akkurat nå