Veidekke skal blant annet bygge motorvegen mellom tunnelene i Endalausmarka i Os kommune. (Foto og montasje: Knut Opeide og David Furstenberg)
Regionvegsjef Helge Eidsnes (t.v.) gratulerer konsernsjef Arne Giske i Veidekke med den største vegkontrakten så langt i Statens vegvesen. (Foto: Geir Brekke, Statens vegevesen)

Signerte Norges største vegkontrakt

Store tall og historisk sus svevde i luften da Veidekke og Statens vegvesen kunne signere kontrakten på E39 Svegatjørn - Fanavegen

Det var regionvegsjef Helge Eidsnes og konsernsjef Arne Giske i Veidekke som signerte den historiske vegkontrakten i Statens vegvesen, med en verdi på knappe 2,3 milliarder kroner. Kontrakten omfatter strekningen mellom Svegatjørn i Os og Fanavegen i Bergen som utgjør mesteparten av veglengden.

Parsellen Veidekke skal bygge er cirka 12,7 kilometer lang. Oppdraget innebærer bygging av to to-løpstunneler (Skogafjellstunnelen på 1,5 kilometer og Lyshorntunnelen på 9,2 kilometer) og to kilometer firefelts hovedvei i dagen. Oppdraget omfatter også bygging av to planfrie kryss, en vanntunnel på 1,7 kilometer, bruer, portaler og støttemurer og et omfattende VA - anlegg.

 

Veidekke fikk den 19. juni tildelingsbrevet fra Statens vegvesen for kontrakten. Etter at klagefristen for tildeling av oppdraget nå har, kunne kontraktspartnerne møtes 28. august for signering.

Byggearbeidene starter opp 1.oktober og skal være avsluttet i august 2020.

Forsiden akkurat nå