Etter mye rør om et rør som ligger for høyt under E18, skal trafikantene nå allikevel få tra den nye strekningen mellom Melleby og Momarken i bruk. Foto: Jarle Skoglund
Prosjektleder Elin Bustnes Amundsen og byggeleder Roger Tollefsen i Statens vegvesen gleder seg over at trafikantene endelig kan ta nye E18 ved Mysen i bruk. Foto: Jarle Skoglund

Setter trafikk på E18 Melleby-Momarken

Etter mye rør-tull, får bilistene ta i bruk nye E18 Melleby-Momarken fra natt til onsdag 1. oktober.

Utbedring av Trarabekkens løp under E18, som satte stopper for den planlagte åpningen i strekningen i begynnelsen av september, skal gjennomføres innen høsten 2015. Arbeidene omfatter blant annet opprydding i elveleiet og legging av nye og større rør gjennom E18. Disse arbeidene krever tid og det er hensiktsmessig for trafikantene at den nye vegen kan brukes, mens forarbeid foregår. Dermed innskrenkes stengningstiden. Trafikken settes derfor på den nye motorvegen fra natt til førstkommende onsdag, heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Det gjenstår å oppnå enighet med grunneier om hvilke tiltak som er nødvendige for å unngå framtidige flomsituasjoner. Når utbedringsarbeidene skal utføres, blir vegen stengt i inntil to måneder. Arbeidene skal være avsluttet innen 1. november 2015.

– Vi er glad for at vi nå kan åpne vegen for bilistene. Det er også positivt at vi har kommet til en løsning som reduserer ulempene for trafikantene, sier prosjektleder Elin Bustnes Amundsen.

 

Åpningsseremonien avlyst

Det var etter at ledelsen i Samferdselsdepartementet grep inn å påla Statens vegvesen å ordne opp i i et rør som ligger 70 cm for høyt i forhold til slik det var planlagt under E18, at åpningsseremonien ble avlyst. Saken har ført til omfattende forhandlinger mellom Statens vegvesen, departementet og grunneierne, som mener at det feilplasserte røret vil medføre flomskader på de berørte jordene.

Nå skal altså trafikken settes på, mens feilen med røret som ligger for høyt skal utbedres innen neste høst.

 

 

Forsiden akkurat nå