Daglig leder Idar Kirkhorn under Trimble-konsernets årlige Novapoint Brukermøte.
Daglig leder Idar Kirkhorn under Trimble-konsernets årlige Novapoint Brukermøte. (Foto: Trimble)

– Selskapets mest omfattende systemoppgradering siden 2012

Med nye Novapoint 21 og Quadri 3 løfter Trimble sin BIM-for-infrastruktur-løsning til nye høyder.

Ifølge en pressemelding fra Trimble sier selskapet at de nye verktøyversjonene representerer en solid utviklingsbragd av Trimbles utviklere i Sandvika. Ikke siden Novapoint 19 ble lansert i 2012 har det vært nedlagt så mye tid og ressurser i en ny versjon av selskapets programvare. Nå er programvaren tilgjengelig for brukerne.

 

Dette er de viktigste forbedringene:

Novapoint 21 Basis: Tabell-vindu, volum mellom flater (solids), større modeller, utsettingsdata med ´fra-til´-støtte, nettverkslenker, forbedret støtte for IFC og GML, Trimble ID istedenfor Vianova ID, samt «levende» skyer, sjø og skog – dette er bare noen av nyhetene i kjerneverktøyet Novapoint Basis.

Novapoint 21 Veg, Jernbane og VA|Kabel: Videre har prosjekterings-applikasjonene Novapoint Veg, Jernbane og VA|Kabel fått en total overhaling av modelleringsmotoren. Dette har bl.a. resultert i bedre håndtering av større korridormodeller og bedre beregningsresultater. Med helt ny funksjonalitet for å produsere objekter med volumgeometri for alle lag i overbygningen, kan mengder hentes rett ut av modellen via det nye tabellvinduet. Snitt blir også mer informative pga. dette.

Quadri 3 og Quadri Easy Access: Også modell-samhandlingsplattformen Quadri er vesentlig forbedret. Bl.a. gis nå muligheten til å «parkere» modeller og få ny informasjon om datamengder når man deler endringer. Dette gjør det enklere og mer effektivt å jobbe med både mange og store Quadri-modeller. Quadri Easy Access har også fått en rekke forbedringer; bl.a. ny log-in via Trimble ID, ny Topic for animasjon av ståsteder, samt generelle forbedringer av denne. Og viktigst: Et mye kraftigere 3D-vindu som gjør det raskt å navigere selv i store 3D-presentasjoner.

 

Utviklet gjennom dialogen med bransjen

– Jeg vil takke alle våre kunder og partnere som har bidratt med aktiv input og tilbakemeldinger til den nye hovedreleasen, sier Idar Kirkhorn, daglig leder for den delen av Trimble-konsernet som leverer Novapoint og Quadri.

– Dette har vært viktigere enn noen gang, gitt bransjens krevende omstilling til ny prosjekteringsmetodikk, stadig tettere samhandling på tvers av fag og aktører, og målet om ÅpenBIM. Vårt årlige Novapoint Brukermøte har vært et sentralt møtepunkt og en viktig premissgiver for denne dialogen med bransjen.

Novapoint 21 og Quadri 3 var tilgjengelig for nedlasting for kunder fra 9. mai.

Forsiden akkurat nå