TRAFIKKULYKKER

Seks av de ni trafikkdrepte i juni kjørte motorsykkel

Alle ni var menn.

Motorsyklistene dominerer ikke trafikkbildet, men to av tre trafikkdrepte i juni var likevel motorsyklister.
Motorsyklistene dominerer ikke trafikkbildet, men to av tre trafikkdrepte i juni var likevel motorsyklister. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
1. juli 2020 - 09:01

Av de ni personene som omkom i trafikken i juni var seks motorsyklister, ifølge tall fra Trygg Trafikk.

Sammenlignet med fjoråret har en person mindre mistet livet i juni-trafikken. Samtidig har 51 personer mistet livet i trafikken så langt i år – mot 50 personer på samme tid i fjor.

– Det er trist å se at ulykkestallene så langt i år står på stedet hvil. Hvis vi skal nå målet om null drepte eller hardt skadde i trafikken, er vi avhengige av en markant reduksjon år for år, sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk Harald Heieraas i en pressemelding.

Les også

Bare menn

Av de omkomne i juni var det en syklist, to bilførere og seks motorsyklister – og alle var menn.

Av juni-ulykkene skjedde tre i fylket Vestfold og Telemark. Vestland hadde to ulykker. De øvrige ulykkene i juni måned fordeler seg på Oslo, Møre og Romsdal, Rogaland og Viken.

Heieraas understreker at vi må forvente mye trafikk på veien nå som sommerferien setter inn for fullt og mange planlegger for Norgesferie.

– Derfor oppfordrer vi folk til å kjøre oppmerksomt, rusfritt og holde farten nede, sier han.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.