Fylkesveg 2426, Sandmovegen fikk omfattende skader etter styrtregnet 25. juli
Fylkesveg 2426, Sandmovegen fikk omfattende skader etter styrtregnet 25. juli (Foto: Johan Nøkleholm/Innlandet fylkeskommune)

Sandmovegen ved Dokka stengt på ubestemt tid

I en pressemelding oppdaterer Innlandet fylkeskommune situasjonen etter styrtregnet på tirsdag.

Fv. 2432, Vest-Torpvegen nord for Dokka, ble åpnet igjen torsdag kveld. Og en strekning på fv. 2474 Steinsetbygdvegen i Etnedal var stengt i ett døgn på grunn av skader etter det kraftige regnværet, skriver fylkeskommunen.

Les også

Nå er alle fylkesveiene unntatt fv. 2426, Sandmovegen, åpnet igjen. Men det vil fortsatt foregå utbedring av skader etter flom og jordskred på flere fylkesveier i Vestoppland. De som kjører på disse veiene, må regne med noe nedsatt framkommelighet.

Må ha hjelp av geolog

Sandmovegen er stengt på ubestemt tid etter at store mengder masser raste ut under styrtregnet den 25. juli. Veien har skader på flere punkt, og fylkeskommunen er i gang med å utbedre de mindre skadene. Området der hele veien er borte, vil det derimot ta lang tid å få reparert.

Fungerende samferdselssjef i Innlandet fylkeskommune, Johan Nøkleholm, var på befaring på Sandmovegen torsdag. 

- Her må vi ha hjelp av geolog over helga for å vurdere terrenget der hele veibanen har rast ut. Mye jordmasse også utenfor veien er blitt ført bort av flomvannet. Vi må vite mer om stabiliteten i grunnen før vi kan begynne å utbedre veien, sier Nøkleholm.

 Samarbeider med Nordre Land kommune

Han oppfordrer folk til å respektere sperringer og følge med på skilting om smalere veibane, veiarbeid og endret kjøremønster på veier der det foregår anleggsarbeid.

Fylkeskommunen har kontakt med Nordre Land kommune, som har fått skader på flere av sine veier i det samme området. Det er viktig å koordinere anleggsarbeidet.

Fylkeskommunen har også kontakt med noen private grunneiere som særlig er berørt av situasjonen.

Les også

Forsiden akkurat nå