NYHETER

Sandberg innrømmer nederlag om bompenger

– Vi må være ærlige å si at når det gjelder bompenger, så har vi tapt, sier Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg.

Regjeringssonderingene med Høyvre, FrP. Venstre og Krf fortsatte i dag i Nydalen. FrPs Per Sandberg forlater hotellet. FOTO: KRISTER SØRBØ/VG
Regjeringssonderingene med Høyvre, FrP. Venstre og Krf fortsatte i dag i Nydalen. FrPs Per Sandberg forlater hotellet. FOTO: KRISTER SØRBØ/VG Bilde: Sørbø, Krister
8. okt. 2013 - 09:42

Sundvollen (NTB-Gunhild H. Bjerve og Solveig J. Svensen):  – Det er mange som vil bli skuffet over det, sier han til NTB etter at regjeringsplattformen ble lagt fram mandag kveld. Der er det fortsatt lagt opp til bomfinansiering av norske veger.

Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) lover kun å redusere bompengeandelen i nye vegprosjekter, unntatt rundt de største byene og på strekninger som avløser fergetrafikk. Men løftet er fortsatt en kraftig utbygging av det norske vegnettet

– Vi har fått gjennomslag for en betydelig reduksjon av bompenger i andel og når det gjelder antall bompengeprosjekter. Vi har fått gjennomslag for å bygge mer veg raskere, og vi vil på sikt få mer kapital til å bygge veger også. Men det tar litt tid å få det til å vises, sier Sandberg til NTB.

 

Infrastrukturfond

Sandberg viser også til at Frp har fått gjennomslag for et selskap for vegbygging og et infrastrukturfond. Sistnevnte skal være på 100 milliarder kroner, og avkastningen skal finansiere satsingen på infrastruktur.

På de nye motorvegene skal man kunne kjøre i opptil 130 km/t, mens på de tryggeste eksisterende motorvegene skal fartsgrensene kunne økes til 110 km/t.

Samtidig lover den nye regjeringen å begrense bruken av fotobokser langs norske veger. Ingen fotobokser skal opp på nye strekninger før ordningen er evaluert.

 

Jernbanereform

Solberg og Jensen lover også en større jernbanereform med omorganisering av NSB og Jernbaneverket. I tillegg lover de full utbygging av InterCity på Østlandet. Den nye regjeringen vil også forplikte seg til at staten skal finansiere halvparten av kollektivinvesteringene i de største byene.

– Vi trenger å både bruke mer penger, bygge raskere og realisere mer penger enn vi gjør i dag, sa Solberg da hun sammen med Siv Jensen (Frp) la fram en regjeringsplattform mandag kveld.

Fra før har Høyre og Frp blitt enige med støttepartiene Venstre og KrF om opprette et eget selskap som skal stå for utbyggingen. (©NTB).

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.