Helen Roth ønsket velkommen til tunnelsikkerhetskonferansen i Stavanger i dag.
Helen Roth ønsket velkommen til tunnelsikkerhetskonferansen i Stavanger i dag. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)

Sammen for sikrere tunneler

– Jeg er imponert over at så mange deltar, sier  Helen Roth i Norwegian Tunnel Safety Cluster ved åpningen av tunnelsikkerhetskonferansen 2017 i Stavanger.

Rundt 170 deltakere er tilstede på den norske tunnelsikkerhetskonferansen 2017 i Stavanger. Arrangør er Norwegian Tunnel Safety Cluster (Norsk Tunnelsikkerhetsklynge).

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen åpnet forestillingen. – Ambisjonen må være at vi er i forkant innen tunnelteknologi, sa han.
Vegdirektør Terje Moe Gustavsen åpnet forestillingen. – Ambisjonen må være at vi er i forkant innen tunnelteknologi, sa han. Foto:  Bjørn olav Amundsen

– Deltagerne er en unik miks av politikere, vegeiere, forskere og nødetater, for å nevne noe. Da får vi den riktige diskusjonen mellom de forskjellige gruppene som har forskjellig ståsted. Og det er spesielt for Norge – jeg får hører fra europeiske kollegaer at vi har en temmelig unik måte å jobbe med tunneler på her i Norge, og denne konferansen bekrefter det, sier klyngeleder Helen Roth hos arrangøren.

– Samarbeidet gjør at vi kan løfte fram problemene og sammen finne løsninger på de store utfordringene vi står overfor når det gjelder tunnelsikkerhet, sier hun.

– Som vegdirektøren sa i sitt åpningsforedrag: Norge har potensiale til å bli ledende ikke bare i Europa men i verden. Vi har tunnelene, folkene og teknologien – ja, rett og slett det som skal til for å være verdensledende på tunnelteknologi, sier Roth.

Og Stavanger-regionen har et godt tunnelteknisk utgangspunkt for en slik konferanse. I Ryfastprosjektet inngår for eksempel to av historiens største elektrokontrakter for tunneler. Og snart kommer Rogfast.

 

Forsiden akkurat nå