PROSJEKTER

Samferdselsdepartementet vil ha lang tunnel på Strynefjell

Det ble kjent tirsdag.

Flere alternativer er vurdert.
Flere alternativer er vurdert. Illustrasjon: Statens vegvesen
26. juni 2018 - 18:29

Samferdselsdepartementet velger å gå videre med planlegging av konseptet på riksvei 15 over Strynefjellet som gir ny fjelltunnel på det meste av strekningen – det såkalte B1-konseptet, melder departementet i en pressemelding. 

Flere alternativ har vært vurdert, og B1 er det samme som Statens vegvesen anbefalte i sin konseptvalgsuterdning (KVU) fra 2016. 

Den kan du lese her.

Det vil også bli lagt til rette for tilkopling til ny vei fra Geiranger. Veien er en fylkesvei og det er derfor fylkeskommunene som må prioritere penger til ei eventuell utbedring av strekningen, heter det i meldingen. 

– Jeg har vært i regionen ved flere anledninger for å kjøre strekningen, møte næringsliv og lokale myndigheter. Dette har vært nyttig i vår prosess med å ta beslutning. Nå ser vi frem til at alle parter jobber godt sammen for å finne gode løsninger som gir høy nytte og lave kostnader for prosjektet, sier samferdselsminister, Ketil Solvik-Olsen.

Samferdselsdepartementet vil nå be Statens vegvesen om å fortsette planleggingen av ny fjelltunnel, slik at den kan vurderes inn i arbeidet med Nasjonal transportplan 2022-33.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.