Det er dimensjoner over de korrugerte stålrørene som Turbosider produserer.
Det er dimensjoner over de korrugerte stålrørene som Turbosider produserer.

Saferoad kjøper seg inn i Frankrike

Saferoad tar grep på det franske markedet, og kjøper seg inn i rør- og rekkverkprodusenten Turbosider France.

Saferoad kjøper i denne omgang 60 prosent i virksomheten Turbosider France, men har opsjon på å kjøre resten av selskapet.

Selskapet produserer rør og kulverter i korrugert stål,  opp i dimensjoner som vi foreløpig ikke har sett i bruk her til lands. Produktene fra Turbosider kompletterer derfor godt det som ViaCon AS tilbyr det norske markedet i dag, som også er eiet av Saferoad-konsernet.

Det franske selskapet har også veg- og brurekkverk på programmet, som har vært en av basisproduktene for Saferoads sin vekst i Europa.

Turbosider France har en årlig omsetning på rundt 150 millioner kroner.

Saferoads konsernesjef Morten Holum. Foto: Saferoad

-Med kjøpet av Turbosider har vi sikret oss et ledende selskap med et svært godt rennome, samtidig som vi utvider både porteføljen og det geografiske dekningsområdet. Vi mener derfor at dette kjøpet styrker vår ledende posisjon innen vegprodukter i Europa, forteller konsernsjef Morten Holum i en pressemelding.

Norske Saferoad har i løpet av de siste årene vokst seg til å bli en av europas største konsern innen veg- og trafikksikkerhetsprodukter. Hovedkontoret er i Oslo, men samlet sett har konsernets virksomheter i Europa 2700 ansatte i tilsammen 20 land.

Saferoad Holding AS omsatte for 5,7 milliarder kroner i 2016, og måtte spise et underskudd på hele 440 millioner kroner.

Forsiden akkurat nå