Ruth Haug har et ambisiøst mål om at COWI skal bli rådgiver nummer én innen tunellfag. Hun ønsker å gjøre rådgivere enda mer faglig sterke i møte med kunden.
Ruth Haug har et ambisiøst mål om at COWI skal bli rådgiver nummer én innen tunellfag. Hun ønsker å gjøre rådgivere enda mer faglig sterke i møte med kunden.

Ruth Gunlaug Haug ny prosjektsjef for tunneler i COWI

Ruth Gunlaug Haug har arbeidet med tunneler siden 1980-tallet og har tidligere jobbet somentreprenør, byggherre og rådgiver.

Hun har vært divisjonsdirektør i Rambøll og har lang erfaring fra
Statens Vegvesen, Leonhard Nilsen og Sønner, LNS, og som utbyggingssjef for Nye Veier. Med innsikt fra ulike deler av bransjen, vil Haug ta med seg en helhetlig forståelse til COWI.

– Bransjen har drevet med for mye silotenking og tenkt for lite på sluttproduktets samfunnsnytte. Jeg er opptatt av at løsningene vi kommer med er robuste, langsiktige og spiller en rolle for mer enn dagens samfunn.

Avdelingsdirektør for bruer, tunneler og geotekniske disipliner, Erik Sundet, sier han er svært fornøyd med å få Haug med på laget.

– Ruth vil få en sentral rolle i arbeidet vi har igangsatt med å løfte frem tunnelprosjekter som et satsningsområde i COWI. Med sin lange og varierte erfaring fra flere sider av tunnelbransjen, kombinert med hennes aktive rolle både i det norske og det internasjonale fagmiljøet innenfor tunneler, er vi sikre på at Ruth vil bidra svært godt i denne satsningen.

Den nye prosjektsjefen har vært engasjert i verdens største tunnelorganisasjon, International Tunneling and Underground Space Association (ITA), hvor hun ble valgt som visepresident i 2016.

Les også

Forsiden akkurat nå