PUKK OG GRUS

Roy Holth overlater roret til neste generasjon

Fredrik Holth tar over som ny daglig leder i Gunnar Holth Grusforretning. Fredrik er tredje generasjon Holth som nå tar over roret i grusforretningen.

Roy Holth blir arbeidende styreformann i Gunnar Holth Grusforretning.
Roy Holth blir arbeidende styreformann i Gunnar Holth Grusforretning. Foto: Bjørn Olav Amundsen
18. jan. 2022 - 11:36

Gunnar Holth Grusforretning med datter- og tilknyttede selskap er en av Norges største aktører innen pukk og grus. Selskapets virksomhet ble etablert av Fredrik sin farfar, Gunnar Holth, i 1965 da han startet grusuttak på Granli i Kongsvinger. Siden den gang har virksomheten vokst til nå å omfatte i alt 12 stein-/grusuttak og 24 mobile knuseenheter.

Fredrik (39) tar over etter sin far, Roy Gunnar Holth (65), som har drevet virksomheten siden 1987. Roy går nå inn i rollen som arbeidende styreformann med fokus på oppfølging og utvikling av selskapets øvrige investeringer, skriver selskapet i en pressemelding.

– Fredrik har alltid hatt en fot i grusbransjen, sier Roy Holth, og henviser til at Fredrik vokste opp som nærmeste nabo til grustaket på Granli.

Roy Holth (tv.) og Fredrik Holth. Foto: GHG

– Det er viktig å levere ifra seg stafettpinnen til neste generasjon når denne er motivert og klar for å drive virksomheten fremover, jeg er derfor veldig komfortabel med dette skiftet, sier Roy Holth i en pressemelding.

Under Roy Holth sin tid som daglig leder har virksomheten vokst betraktelig. Selskapets omsetning utgjorde 346 millioner kroner i 2020, mens konsernet omsatte for 572 millioner kroner.

Totalt sysselsetter grusvirksomheten 105 ansatte (163 i konsernet). Fredrik Holth har arbeidet i selskapet siden 2010 og har som leder av mobilknusingsavdelingen god kjennskap til alle aspekter ved virksomheten.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som daglig leder, sier Fredrik Holth i meldingen.

– Jeg er takknemlig for at jeg har så mange dyktige folk med meg på laget. Målet er skape nye vekstmuligheter med bakgrunn i det gode verdigrunnlaget og den bedriftskulturen som har brakt oss så langt, kombinert med høyt fokus på bærekraftige løsninger for bruk av fjell- og grusressurser, sier han.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.