DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Riksveiene i Agder, Vestfold og Telemark skal merkes

445 tonn maling skal legges på veiene hvert år.

Riksveiene i Agder og Vestfold og Telemark skal merkes.
Riksveiene i Agder og Vestfold og Telemark skal merkes. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud/NTB Scanpix
7. feb. 2020 - 12:54

Vegvesenet har lyst ut en kontrakt om merking av riksveiene i Agder og Vestfold og Telemark fylker. Kontraktsperioden er to år, fram til utgangen av 2021, men med opsjon på ytterligere ett år, til utgangen av 2022.

Det er den langsgående veimerkinga av riksveiene som er lyst ut, og den skal utføres med ekstrudert termoplast og spraymaling. Det er beregnet at det årlig skal legges ut ca. 600 kilometer med termoplastmerking, og ca 150 kilometer med spraymerking. Til dette er det beregnet å gå med ca. 400 tonn termoplast og 45 tonn spraymaling hvert år.

Kontraktsperioden starter første mai i år, i tråd med den gjeldende sesongen for veimerking, som går fra 15. april til 15. oktober.

Der veimerkingen legges på nylagt veidekke, skal merkingen være gjennomført i løpet av senest fire dager på veier med ÅDT større enn 20.000, i løpet av en uke på veier med ÅDT mellom 5000 og 20.000 og i løpet av to uker på veier med ÅDT under 5000.

Fristen for å levere tilbud på kontrakten er satt til 4. mars.

Problemstrekninger på E18 og E39 i Agder og Telemark. Tekstboblene viser hva slags ekstra utstyr som er satt inn i dagens kontrakt.
Les også

Kontrakt til 731 mill. skal gi færre problemer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.