TRAFIKKSIKKERHET

Riksvei 41 skal bli mer trafikksikker for 10 millioner kroner

Vegvesenet skal bruke rundt ti millioner kroner på forskjellige trafikksikkerhetstiltak.

Riksvei 41 sør for Åmli.
Riksvei 41 sør for Åmli. Foto: Google Maps
17. juni 2021 - 05:58

Anskaffelsen har navnet Rammeavtale Trafikksikkerhetstiltak Rv 41, 2021-2022. Den gjelder trafikksikkerhetstiltak slik som utbedring av sideterreng og tiltak mot utforkjøringsulykker på riksvei 41 på to strekninger, dels fra Kviteseid til Vrådal i Telemark og dels mellom Åmli og Herefoss i Agder.

Tiltakene vil variere i omfang og omfatter utbedringsarbeid av ulike arter. Typiske oppdrag er utvidelse av sikkerhetssonen til inntil seks meter og etablering av siktsoner.

Utvidelse av sikkerhetssonen innebærer sprenging av fjellskjæringer og fjellnabber/enkeltsteiner, utslaking av vegskråninger, etablering av nytt grøfteprofil, vegetasjonsrydding og forlenging av stikkrenner med nye inntakskonstruksjoner.

I tillegg kan det bli aktuelt med utbedring av eksisterende vei, breddeutvidelse, kant- og veiforsterkning samt mindre kurveutbedringer.

Rammeavtalen gjelder også ferdigstilling av en gang- og sykkelvei fra Kvitsund til Haukom. Dette tiltaket omfatter også å bygge mur i skråningsfot samt belysning og drenering.

Verdien er anslått til ti millioner kroner.

Frist for å gi tilbud: 6. juli.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.