Torsdag morgen blir sperringene fjernet ved Mjågeto, og riksvei 41 mellom Nes og Kyrkjebygda er igjen åpen.
Torsdag morgen blir sperringene fjernet ved Mjågeto, og riksvei 41 mellom Nes og Kyrkjebygda er igjen åpen. (Foto: Arve Sundbø/Statens vegvesen)

Riksvei 41 Nes-Kyrkjebygda åpner torsdag morgen

Vegvesenet har undersøkt grundig og satt flere bolter i fjellet. Riksvei 41 mellom Nes og Kyrkjebygda åpner torsdag morgen klokka 6.30.

Riksvei 41 har vært stengt ved Mjågeto siden torsdag ettermiddag i forrige uke. Da ble det var registrert bevegelser i fjellet. Siden da og fram til i dag har Statens vegvesen utført målinger i veiskjæringen.

Det skriver etaten i en pressemelding.

Ingen utslag

Under stengingen har det blitt satt flere bolter inn i fjellskjæringen. I tillegg har en geolog vært på stedet og gjennomført undersøkelser. Foto: Arve Sundbø/Statens vegvesen

– Vi satte ut flere målepunkt i fjellpartiet, og vi har registrert dem i snart en uke. Resultatet er at det knapt er målt bevegelse i fjellet. Mens riksveien har vært stengt har vi fått satt inn flere lange bolter i fjellet, forteller Jon Krogstad Bøe, byggeleder i Statens vegvesen, i meldingen.

Han sier at en geolog har vært på befaring:

– Vi har hatt en geolog ved den aktuelle skjæringen nord for Mjågeto i dag. Vedkommende gikk grundig gjennom skjæringene og de målingene som er gjennomført. På bakgrunn av dette konkluderte geologen med at det nå er trygt å åpne riksvei 41 igjen.

Riksveien blir nå døgnåpen

Når riksvei 41 nå åpner i morgen tidlig kl. 06.30, så blir det med lysregulering. Slik var det også før veien ble stengt, men nå er det slutt med at veien bare er åpen i deler av døgnet.

– Når vi nå åpner veien i morgen tidlig, er det med en gladnyhet til dem som har brukt omkjøringsveien. Riksvei 41 mellom Nes og Kirkebygden blir nå åpen hele døgnet og ikke bare morgen, ettermiddag og helgene, sier Bøe.

Les også

Forsiden akkurat nå