To vogntog kolliderte sent onsdag kveld ved Atna. Sjåføren i det ene vogntoget ble skadd, men skal være utenfor livsfare.
To vogntog kolliderte sent onsdag kveld ved Atna. Sjåføren i det ene vogntoget ble skadd, men skal være utenfor livsfare. (Foto: Politiet Innlandet/NTB Scanpix)

Vogntog kolliderte i Hedmark

Riksvei 3 åpnet etter å ha vært stengt av salpetersyre

Ryddingen pågikk helt til morgentimene i dag.

Riksvei 3 ble torsdag morgen gjenåpnet ved Atna i Stor-Elvdal i Hedmark etter å ha vært stengt siden klokka 22.40 onsdag kveld da to vogntog frontkolliderte om lag to mil nord for Koppang i Østerdalen. Første åtte timer senere ble riksveien gjenåpnet.

Oppryddingsarbeidet pågikk helt til i morges. Politiet opplyste at det var store mengder gods, blant annet salpetersyre fra det ene vogntoget, som skapte problemer.

– Det er snakk om tre vogntog, der to lå i samme kjøreretning. Det første har foretatt en oppbremsing for å svinge av, som førte til at vogntoget bak måtte svinge ut for å unngå å kjøre i bakparten på bilen foran. Det førte til at kjøretøyet frontkolliderte med et møtende vogntog, forteller operasjonsleder Per Solberg til NTB torsdag morgen.

Det var to førere involvert i ulykken. Den ene kom seg ut av vogntoget selv, mens den andre satt fastklemt. Politiet meldte klokka 23.48 at han var frigjort.

– Han er innlagt ved Hamar sykehus, og skal være utenfor livsfare, sier Solberg til NTB.

Les også

Forsiden akkurat nå