TRAFIKKULYKKER

Riksvei 3 åpnet etter å ha vært stengt av salpetersyre

Ryddingen pågikk helt til morgentimene i dag.

To vogntog kolliderte sent onsdag kveld ved Atna. Sjåføren i det ene vogntoget ble skadd, men skal være utenfor livsfare.
To vogntog kolliderte sent onsdag kveld ved Atna. Sjåføren i det ene vogntoget ble skadd, men skal være utenfor livsfare. Foto: Politiet Innlandet/NTB Scanpix
5. mars 2020 - 08:16

Riksvei 3 ble torsdag morgen gjenåpnet ved Atna i Stor-Elvdal i Hedmark etter å ha vært stengt siden klokka 22.40 onsdag kveld da to vogntog frontkolliderte om lag to mil nord for Koppang i Østerdalen. Første åtte timer senere ble riksveien gjenåpnet.

Oppryddingsarbeidet pågikk helt til i morges. Politiet opplyste at det var store mengder gods, blant annet salpetersyre fra det ene vogntoget, som skapte problemer.

– Det er snakk om tre vogntog, der to lå i samme kjøreretning. Det første har foretatt en oppbremsing for å svinge av, som førte til at vogntoget bak måtte svinge ut for å unngå å kjøre i bakparten på bilen foran. Det førte til at kjøretøyet frontkolliderte med et møtende vogntog, forteller operasjonsleder Per Solberg til NTB torsdag morgen.

Det var to førere involvert i ulykken. Den ene kom seg ut av vogntoget selv, mens den andre satt fastklemt. Politiet meldte klokka 23.48 at han var frigjort.

– Han er innlagt ved Hamar sykehus, og skal være utenfor livsfare, sier Solberg til NTB.

Mange toglinjer på Østlandet er forsinket på grunn av mye snø på togsporene.
Les også

Bane Nor: Vet ikke om Follobanen åpnes før rushet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.