PROSJEKTER

Revestatue ble stjålet fra E16-rundkjøring på Skarnes

Skåret løs med vinkelsliper.

Foto: Sør-Odal kommune
AV NTB
15. okt. 2019 - 10:58

Politiet fant natt til mandag en statue av en polarrev som var blitt stjålet fra en rundkjøring på E16 ved innkjøringen til Skarnes i Hedmark.

Reven var en del av en kunstinstallasjon som ble satt opp ved innkjøringen til hedmarkskommunen i fjor. Kunstverket «Landet som ikke er » av Lars Skjelbreia og Aleksander Stav består av tre polarrever. Natt til fredag ble imidlertid den ene av revene skåret løs fra fundamentet.

E16 gjennom Skarnes har imidlertid en ÅDT som tilsier at man ikke skal oppholde seg lenge i en rundkjøring uten å bli oppdaget. Tyveriet vakte dermed oppsikt, og politiet fikk flere tips i saken.

– Tyven hadde brukt en vinkelsliper for å få reven med seg. Veien er trafikkert, og politiet fikk noen tips vi kunne gå etter, forteller operasjonsleder Kristian Bjaanes til NTB.

Natt til mandag fant en politipatrulje reven hjemme hos en lokal mann i 20-årene. Han erkjente forholdet på stedet og kan nå vente seg et etterspill av saken. Kunstverket er bare påført mindre skader.

– Reven er tatt med tilbake og overlevert kommunen. Hva mannen hadde tenkt å gjøre med den, sa han ikke noe om, opplyser operasjonslederen videre.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.