Rekordsommer for asfaltbransjen

Asfaltproduksjonen passerte i tredje kvartal 5 500 000 tonn. Det er ny norsk rekord, til glede for både produsentene og norske trafikanter.

Veidekke er Norges største produsent av asfalt.
Veidekke er Norges største produsent av asfalt. Illustrasjonsfoto: Veidekke
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. nov. 2016 - 15:10

Dermed sikter man nå mot en årsproduksjon på godt over 7 000 000 tonn, som betyr en tangering av det til nå historiske toppåret 2014 da statistikken fra Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg endte på 7 025 000 tonn.

Fagansvarlig for asfaltbransjen i EBA, Arne Aakre, forteller til Våre Veger, ikke overraskende, at dette har vært et veldig godt år til glede for hele asfaltbransjen.

-Det har vært høy etterspørsel etter asfalt innen det fleste markedsområder, men særlig vedlikeholdsasfalteringen i regi av Statens vegvesen har vært god i sommer. Rundt 2 500 000 tonn av produksjonen har gått til dette formålet.

-Men høy aktivitet i bygging av nye veganlegg representerer sammen med kommunene en produksjon pr. september på 1 600 000 tonn. I tillegg kommer  asfaltering til næringsbygg, private veger og annet som vi har summert opp til 1 400 000 tonn, forklarer Arne Aakre.

Bakgrunntallene i statistikken til EBA viser at Statens vegvesen er den desidert største enkeltkunden for norske asfaltprodusenter, og at deres innkjøp av asfalt så langt i år representerer en økning på 500 000 tonn.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.