Biler er det mye av på Trondheimsveien. Det er også mye randbebyggelse. 11 entreprenører vil gjøre noe for å bedre forholdene for fotgjengere og syklister. (Foto: Anders Haakonsen)
Biler er det mye av på Trondheimsveien. Det er også mye randbebyggelse. 11 entreprenører vil gjøre noe for å bedre forholdene for fotgjengere og syklister. (Foto: Anders Haakonsen) (Bilde: )

Rekordjevnt langs Trondheimsveien

Mindre enn 0,2 promille skiller de to laveste anbudene på ny gang/sykkelveg langs Trondheimsveien i Akershus! Aller lavest ligger Isachsen fra Nedre Eiker, som vil ha 65 712 433 kroner og 50 øre for jobben.

Firmaet som puster Isachsen i ryggen er BL Entreprenør fra Trondheim, som har gitt et anbud på 65 724 077 kroner.

Bak de to er det langt fra jevnt. Huser Entreprenør fra Gjerdrum er nr. tre med 72,4 mill., foran Seltor fra Porsgrunn (76,4 mill.), Mesta (77,9 mill.), Marthinsen & Duvholt fra Sandefjord (79,4 mill.) og Team Bane fra Skedsmo (79,9 mill.).

Ytterliger fire entreprenører har gitt anbud som ligger over 80 millioner kroner.

Mellom Olavsgård i Skedsmo og Frogner i Sørum er det fire strekninger uten tilbud til fotgjengere og syklister langs Trondheimsveien. De fire strekningene har en samlet lengde på omtrent like mange kilometer.

Som navnet antyder, var Trondheimsveien en gang hovedvegen mellom Oslo og Trondheim. Nå er den degradert til fylkesveg, mens E6 har overtatt ansvaret som hovedveg. Det som en gang var hovedveg heter nå fylkesveg 383 og 260 på den aktuelle strekningen.

I tillegg arbeidet med gang/sykkelvegen omfatter oppdraget etablering av rundkjøring i krysset mellom fylkesvegene 383 og 384 og nytt veglysanlegg langs Trondheimsveien. Arbeidet må være fullført innen 1. september 2017.

Forsiden akkurat nå