Nesten 700 stoler var i bruk under åpningsarrangementet på Powel-dagene i Trondheim. (Bilde: Jarle Skoglund)
Adm direktør Bård Benum leder et internasjonalt konsern med 460 ansatte og kontorer i sju land (Bilde: Jarle Skoglund)
Designantropolog og psykolog Anna Kirah delte på spennende historier fra sin tid Boing, Microsoft - og som pendler på Gjøvikbanen. (Bilde: Jarle Skoglund)
Direktør for Powel Construction, Frode Solem (Bilde: Jarle Skoglund)
Fra utstillingsområde der flere av geomatikk-leverandørene var representert. (Bilde: Jarle Skoglund)
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Pål K. Tønder presenterer Powel Connected - en ny samhandlingsløsning. (Bilde: Jarle Skoglund)
SAMSUNG CSC

Rekorddeltagelse på Powels kundedager

Samhandling, BIM og lagring i skyen var viktige stikkord under Powels kundedager i Trondheim. Nesten 700 deltok på årets arrangement.

Det norske programvareselskapet med utgangspunkt i Trondheim har spesialisert seg blant annen innenfor bygg og anleggsbransjen, og har siden starten i 1996 vokst til å bli en av landets største innenfor sine områder.

Helt siden starten har de invitert kunder og brukere til faglig oppdatering, og deltagelsen har vokst i takt med selskapets vekst.

 

Tovegskommunikasjonen viktig

På årets arrangement var det «CoCreate» som gjelder, der samspillet med kundene er blitt enda viktigere for felles utvikling og innovasjon, forteller direktør for Powel Construction, Frode Solem, til Våre Veger.

-Vi sitter mye sammen med kundene våre for å utvikle gode og brukervennlige løsninger Og vi opplever stor interesse og lyst til å bidra i dette arbeidet fra kundenes side. Det er jo dette arrangementet en bekreftelse på. Denne årlige møteplassen brukes til å oppdatere kundene til det som er nytt hos oss, men ikke minst også for å høre deres innspill til programvarene vi leverer.

Solem forteller at tiden programvarebransjen er inne i preges av at ting skal gå raskere og mer automatisert  enn før, samt at BIM og lagring i skyen er blitt viktige drivere for utviklingen.

 

Gjorde tørt stoff morsomt 

Åpningen av konferansen besto av inspirerende foredrag av designantropolog og psykolog Anna Kirah, samt den norske teknologigründeren Alf-Egil Bogen.

Derfra gikk det over til detaljene i Powels programvarer, men selv tørt stoff som informasjon om brukerfunksjoner og programvareoppdateringer kan gjøres morsomt.

Det viste Powel-nestor Bjørn Lura som klarte å ildne opp den ingeniør-tunge forsamlingen som etterhvert kom med spontane tilrop og klapping da han presenterte neste års oppdateringer av Gemini Terreng, Oppmåling, 3D Felt og Pro Adm.

 

Skryt til Nye Veier

Like standarder og plattformer med sømløse grensesnitt av de digitale dataene er i dag en hovedsak i bygg og anleggsbransjen verden over, og Pål K. Tønder kunne lansere Powel Connected, en sky-basert samarbeidsplattform for planlegging og utføring av prosjekter som kan brukes både av byggherren, prosjekterende og utførende. Her er all dokumentasjon samlet ett sted, også kontraktshåndteringen.

Han benyttet også anledningen til å skryte av Nye Veier AS.

-Grunnen til at vi har fått så sterkt fokus på BIM den siste tiden, er at Nye Veier har vært så tydelige på at de setter krav til at alle dokumenter i deres prosjekter skal være elektroniske. Dette er blitt en utfordring for hele bransjen. Samtidig må vi bare konstatere at det ikke er noen som kan levere det Nye Veier etterspør. En slik helhetlig løsning finnes ikke – ennå, sa Pål K. Tønder.

 

800 kunder i Norge

Powel startet i 1996 med 40 ansatte, i dag er de 460 ansatte. Hovedtyngden av dagens 800 kunder finnes i Norge, men også i Sverige og andre nordiske land finnes både små og store kunder.

Svenske Peab er i dag en stor bruker av Powel programvarer innenfor bygg- og anleggsvirksomheten.

Forsiden akkurat nå