DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Rehabilitering av E18-tunneler i Kristiansand halvveis ferdig

Legger om trafikken fredag kveld. 

Det ene løpet i Oddernes- og Banehei-tunnelen er nå ferdig.
Det ene løpet i Oddernes- og Banehei-tunnelen er nå ferdig. Statens vegvesen
23. mars 2018 - 12:53

Arbeidet med Banehei- og Oddernes-tunnelene ble påbegynt i mars i fjor.

Av arbeidene som utføres kan nevnes utskifting av kabelbroer og lysarmaturer, utskifting av kjørefeltsignaler og kamerarer, ooppgradering av viftekapasitet og nødstrønsforsyning, samt montering av nød- og evakueringsutstyr og utvidelse av ni tekniske hus. 

Det er det vestgående tunnelløpet som nå er ferdig. Trafikken har gått i det østgående løpet mens arbeidet har pågått. 

Fredag kveld klokken 22.00 ledes trafikken inn i det vestgående løpet. 

– Nå som vi skifter løp til vestgående blir det ikke midtdeler i tunnelløpet. Årsaken til det er at det vestgående løpet har fått nytt sikkerhetsutstyr og kjørefeltsignaler. Vi har derfor ikke lenger behov for midtdeleren for å avvikle trafikken tovegs i ett løp på natt.
Dette gjør det lettere å avvikle tovegstrafikken på dagtid, og køproblemene østover som har vært i ettermiddagsrushet vil avhjelpes. Dette gjelder hele strekningen fra Vesterbrua til Bjørndalssletta, opplyser byggeleder Martin Folkestad i en pressemelding.

Foto: Statens vegvesen

Det er Skanska Norge AS som jobber med rehabilitering av disse tunnelene. De fikk jobben i 2016 etter å ha lagt inn anbud på 233,5 millioner kroner. Jobben gjøres som en totalenterprise som omfatter både prosjektering og utbedringsarbeider i tunnelene.  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.