De fire regjeringspartiene er enige om å kutte 100 millioner kroner i riksveiinvesteringene i neste års statsbudsjett. Bildet er tatt på riksvei 3 ved Rena.
De fire regjeringspartiene er enige om å kutte 100 millioner kroner i riksveiinvesteringene i neste års statsbudsjett. Bildet er tatt på riksvei 3 ved Rena. (Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix)

Justerer Statsbudsjettet

Regjeringspartiene kutter 100 millioner til riksveier

Mener posten på 13 milliarder er så stor at kuttet ikke vil gå ut over pågående utbyggingsprosjekter.

Halvparten av de 200 millioner kronene regjeringspartiene på Stortinget bruker på prioriterte formål i 2020-budsjettet, hentes fra kutt i riksveiinvesteringene.

Det viser budsjettavtalen Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF på Stortinget presenterte denne uken. I avtalen flytter partiene på 200 millioner kroner sammenlignet med regjeringens opprinnelige budsjettforslag, men uten å øke rammen.

Det er ikke nærmere spesifisert nøyaktig hvor kuttet til riksveiinvesteringer skal tas, eller hvilke konsekvenser det kan få.

– Dette er en post på drøyt 13 milliarder kroner. Vi mener det er mulig å kutte 100 millioner der, uten at det går ut over pågående utbyggingsprosjekter, sier Frps finanspolitiske talsperson Sivert Bjørnstad til NTB.

– Vi ber fagkomiteen presisere ytterligere i sin budsjettinnstilling, legger han til.

Les også

Forsiden akkurat nå