PROSJEKTER

Regjeringspartiene kutter 100 millioner til riksveier

Mener posten på 13 milliarder er så stor at kuttet ikke vil gå ut over pågående utbyggingsprosjekter.

De fire regjeringspartiene er enige om å kutte 100 millioner kroner i riksveiinvesteringene i neste års statsbudsjett. Bildet er tatt på riksvei 3 ved Rena.
De fire regjeringspartiene er enige om å kutte 100 millioner kroner i riksveiinvesteringene i neste års statsbudsjett. Bildet er tatt på riksvei 3 ved Rena. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
14. nov. 2019 - 09:58

Halvparten av de 200 millioner kronene regjeringspartiene på Stortinget bruker på prioriterte formål i 2020-budsjettet, hentes fra kutt i riksveiinvesteringene.

Det viser budsjettavtalen Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF på Stortinget presenterte denne uken. I avtalen flytter partiene på 200 millioner kroner sammenlignet med regjeringens opprinnelige budsjettforslag, men uten å øke rammen.

Det er ikke nærmere spesifisert nøyaktig hvor kuttet til riksveiinvesteringer skal tas, eller hvilke konsekvenser det kan få.

– Dette er en post på drøyt 13 milliarder kroner. Vi mener det er mulig å kutte 100 millioner der, uten at det går ut over pågående utbyggingsprosjekter, sier Frps finanspolitiske talsperson Sivert Bjørnstad til NTB.

– Vi ber fagkomiteen presisere ytterligere i sin budsjettinnstilling, legger han til.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.