Janne Sjelmo Nordås er samferdselspolitiske talskvinne i Senterpartiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Janne Sjelmo Nordås er samferdselspolitiske talskvinne i Senterpartiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix (Bilde: Bendiksby, Terje)

– Regjeringen setter fylkene i gjeld

Regjeringens satsing på fylkesveger vil føre til at fylkeskommunene setter seg i mer gjeld, mener Senterpartiet.

Oslo (NTB): – Høyre og Frp er i dag høyt på banen med at de satser på fylkesveger gjennom å gjeninnføre en rentekompensasjonsordning. Men dette er på ingen måte en gratis lunsj, sier Janne Sjelmo Nordås, samferdselspolitiske talskvinne i Senterpartiet.

Ordningen fungerer slik at fylkene kan låne penger til å vedlikeholde veger og få en delvis kompensasjon for rentene fra staten.

– Tall fra KS viser at fylkeskommuner i 2013 hadde en samlet gjeld på 45 milliarder kroner. Dette vil nå Frp og Høyre øke for å gi et inntrykk av at de satser på fylkesveger. Det er en grense for hvor stor gjeldsbyrde fylkeskommunen kan ta på seg, før det går ut over det totale handlingsrommet, sier Sjelmo Nordås.

 Hun er også kritisk til det regjeringen omtaler som en satsing på tunnelsikkerhet gjennom å øremerke 270 millioner kroner til formålet.

– Ved behandlingen av revidert budsjett i juni i år valgte regjeringen å kutte 250 millioner kroner fra utbedringer og oppgraderinger av tunneler, sier hun. (©NTB)

Forsiden akkurat nå