NYHETER

Regjeringen kutter bomselskaper

Samferdselsdepartementet vil kutte antall bomselskaper fra om lag 50 til 3. Samtidig kan mange av de ansatte i Statens vegvesen bli flyttet over til et helt nytt vegselskap.

NTB
20. mars 2015 - 09:34

Oslo (NTB):  – I et brev som nå går ut til fylkeskommunene, anbefaler vi tre selskaper, opplyser statssekretær Bård Hoksrud (Frp) til Fædrelandsvennen.

Landet blir sannsynligvis inndelt i øst, vest og nord, ifølge avisen.

– Strukturen er ikke spikret, og det kan bli endringer. Det kan også bli fem selskaper, og det vil vi avgjøre i dialog med fylkeskommunene, sier Hoksrud.

Han mener grepet vil gjøre det billigere å kreve inn bompenger, som Fremskrittspartiet i utgangspunktet er imot. Ideen om en kraftig reduksjon i antallet bomselskaper ble lansert av Frp-leder Siv Jensen under landsmøtet i fjor.

Samtidig jobber regjeringen videre med planene om et statlig vegselskap. Det kan komme til å få ansvaret for hovedstrekninger, mens Statens vegvesen tar seg av utbyggingen i byene, melder Fædrelandsvennen.

Flere av de ansatte i Statens vegvesen vil trolig bli flyttet over til det nye selskapet. (©NTB)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.