PROSJEKTER

Rasteplass skal bygges om til spektakulært turistveipunkt i Hardanger

Nasjonale turistveger skal bygge om rasteplassen på Espenes i Ullensvang til et spektakulært stopp på riksvei 13.

Code: arkitektur as
Code: arkitektur as Illustrasjon: Code: arkitektur as
31. okt. 2019 - 14:32

Nok et turistveiprosjekt er under planlegging, denne gang i Espenes i Hardanger hvor det skal utvikles en ny rasteplass på riksvei 13. 

Den gamle rasteplassen var riggområde da riksveien mellom Kinsarvik og Odda ble bygget om, og er i dag bare en stor grusflate i det ellers så bratte landskapet. Her skal det nå bygges et utsiktspunkt med toalett og rastemuligheter med møbler under tak.

De to avkjøringene fra riksvei 13 skal gi tilkomst til en parkeringsplass for 14 biler, oppstillingsplasser for to busser og søppelstasjon. Fra parkeringsplassen skal det bygges en gangveg fram til servicebygget. 

Les også

 

Turistvegseksjonen i Statens vegvesen har nå lyst ut oppdraget, og prosjektleder Therese Ruud forteller til Veier24 at oppdraget er kostnadsberegnet til rundt 15-20 millioner kroner.

– Det er Code arkitekter som har tegnet anlegget, og både paviljonger og servicebygget skal bygges i aluminium. Det vil gi et spektakulært uttrykk og stå i sterk kontrast til naturen og fjellene rundt, forteller hun.

Nå er oppdraget lyst ut på anbud, med tilbudsfrist 14. januar. Går prosessen som planlagt skal det nye turistveianlegget stå ferdig 30. november 2020.

Espenes rasteplass skal bli en attraksjon og et ettertraktet stoppested for de reisende i Hardanger. Illustrasjon: Code: arkitektur
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.