Rasteplass i Ryfylke på anbud

En ny rasteplass på en nasjonal turistveg er sendt ut på anbud. Den skal etableres ved fylkesveg 46 i Suldal kommune i Rogaland. 6. mars er datoen å merke seg for entreprenører.

12. feb. 2017 - 22:11

Ostasteidn er navnet på rasteplassen. Den ligger like ved Sandsfjordbrua som ble åpnet i november 2015 som en del av en ny strekning på fylkesveg 46. Denne strekningen inngår i den nasjonale turistvegen i Ryfylke.

KAP Kontor for Arkitektur og Plan i Stavanger står for utformingen av rasteplassen. Området hvor den skal etableres, ble planert i forbindelse med vegarbeidet.

Oppdraget som er utlyst gjelder etablering av parkeringsplass og grøntareal, og oppføring av et bygg med toaletter og teknisk rom.

Grøntanlegget blir på ca. 1 300 kvm med lett kupert terreng. Det skal bygges opp med et 40 cm tykt vekstlag med lokale jordmasser over et et lag pukk og grus.

På grøntanlegget blir det plantet furutrær. Det blir også innlagte stier av glassfiberrister som blir lagt på stripefundamenter av betong. Når ristene er på plass, blir de fylt opp med jord. Stiene vil dekke ca. 200 kvm.

Det skal også støpes fundamenter og mindre støttemurer  i forbindelse med sittearealer.

Parkeringsplassen får et areal på 560 kvm.

Toalettbygget får en spesiell utforming. Det minner om en høy stubbe etter tre trær med felles rot. Likheten er ikke tilfeldig.

- Bygget er inspirert av kunstneren Lars Hertervig som hentet motivene sine fra dette landskapet. Flere av bildene hans viser forfall og døde trær, sier arkitekt Eivind Stornes Gjertsen i KAP. - Ytterveggene på toalettbygget skal behandles med en spesiell blanding. Tanken er at det skal vokse mose på dem etter hvert.

- Øverst på hver av de tre delene av stubben blir det et vindu som slipper lyset inn om dagen. Når det er mørkt vil belysningen inne i bygget få vinduene til å lyse ut i natten, sier Stornes Gjertsen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.