Rasfaren over - E16 nord for Hønefoss legges tilbake i opprinnelig trasé

Flommen tidligere i høst gjorde at Ådalsaelva vasket ut terrenget. Skredfaren gjorde at E16 ved Follum på Hønefoss måtte legges midlertidig om. Nå skal veien legges tilbake.

default
default Foto: Statens vegvesen
26. okt. 2023 - 10:25

Statens vegvesen har nå overvåket det skredutsatte området over lengre tid og undersøkt det kritiske partiet grundig. Selve sikringstiltakene vil bli utført på senvinteren eller tidlig om våren 2024, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

  Illustrasjon: Google Maps

– Da flommen Hans gjorde at Ådalsaelva vasket ut terrenget og skapte skredfare for E16 ved Follum på Hønefoss, så vi raskt behovet for å etablere en midlertidig vei for E16 som kunne brukes så vi fikk undersøkt skredområdet grundig og over tid. Den midlertidige veien gjorde at trafikken ble ledet over på Follumvegen, som ble brukt som delstrekning fram til krysset på E16 nord for den skredutsatte strekningen, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Les også

Strekningen er trygg

Dronefoto fra arbeidene med å etablere midlertidig vei. Foto: Statens vegvesen

– Når vi nå åpner opp igjen dette partiet på E16, så kan folk være helt trygg på at det er helt sikkert å ferdes her. Det er gjort omfattende undersøkelser, og vi fortsetter å overvåke området. Om vi ser endringer så vil vi igjen stenge og legge trafikken over på den midlertidige veien, understreker Gunnar Eiterjord.

Den midlertidige veien ble bygget på en drøy uke i begynnelsen av september.

Foto fra den midlertidige veien: Foto: Statens vegvesen

– Dette var et riktig og nødvendig valg, men når vi bygger en vei på så kort tid så holder den naturligvis ikke samme standard som øvrig E16, samtidig vet vi at omkjøringen har vært til belastning for lokalmiljø og myke trafikanter, så det er gledelig at vi kan legge tilbake E16 i opprinnelig trase, avslutter Eiterjord.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.