BRUER

Programmet for Brukonferansen er klart

12. og 13. oktober blir det brukonferanse i Oslo.

Møre og Romsdal fylkeskommune har forsterket Flåbrua på fylkesvei 63.
Møre og Romsdal fylkeskommune har forsterket Flåbrua på fylkesvei 63. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
25. aug. 2022 - 14:32

Statens vegvesen ønsker velkommen til Brukonferansen 12. og 13. oktober på Radisson Blu Scandinavia i Oslo.

– Brukonferansen i år vil handle om aktuelle bruprosjekter i Norge. Deltakerne kan glede seg til å høre innlegg om prosjekter fra nord til sør, sier Mathias Egeland Eidem, sjefingeniør i Statens vegvesen, i en pressemelding.

– Brukonferansen er en faglig møteplass for alle som jobber med, studerer, eller interesserer seg for brufaget. I år vil det bli det igjen bli mulighet for firma å ha stands i foajeen, og det blir felles middag onsdag kveld, så dette er blir en fin anledning til å treffe igjen kjentfolk og knytte nye bransjekontakter, sier han.

Statens vegvesen, fylkeskommunene, Nye Veier og Bane NOR vil gi en orientering om pågående og kommende bruprosjekter. I år vil også to forskere fra OsloMET holde hvert sitt innlegg.

Et par smakebiter fra programmet:

Julsundbrua vil bli Europas lengste med en totallengde på over to kilometer. Hovedspennet blir på 1625 meter.

Flåbrua i Geiranger ligger på fylkesvei 63, og er forsterket av Møre og Romsdal fylkeskommune. Den er en 7,4 meter lang fredet steinhvelvsbru fra 1880 og har en overbygning fra 1959. Brua er i daglig bruk på den populære turistveien opp fra Geirangerfjorden.

HAV Group har designet fergene til Fjord1 og skal levere elektriske og autonome system og funksjoner. Fergene skal inn på E39 Lavik-Oppedal i september 2026. Fergene tar 120 PBE og 399 passasjerer. De bygges ved Tersan i Tyrkia.
Les også

Fjord1: : Velger Tyrkia som byggested for selvkjørende ferger

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.