E6 gjennom Sarpsborg kommune er en av vegene som Mesta trolig får ansvaret for i fem år til. Bildet viser østre portal til Eidet tunnel. (Fot: Anders Haakonsen).
E6 gjennom Sarpsborg kommune er en av vegene som Mesta trolig får ansvaret for i fem år til. Bildet viser østre portal til Eidet tunnel. (Fot: Anders Haakonsen).

Prisnedgang på driftskontrakter

Mesta har gode muligheter til å få fornyet tre driftskontrakter. Summen av de laveste anbudene på kontraktene er 776 millioner kroner. Det er litt mindre enn summen av kontraktene som ble inngått for fem år siden!

 

Mesta har gitt en anbud på 304 millioner kroner. Den eneste konkurrenten er Veidekke, som vil ha 369,4 mill.

Den forrige driftskontrakten som ble underskrevet for Ytre Nordmøre var på 292 millioner. Den reelle prisstigningen er mindre enn tallene tyder på. Forrige gang var Kristiansund by ikke med. Kommunen har vedlikeholdt riks- og fylkesveger nord for Omsundet på Vegvesenets regning. Denne gangen er hele Kristiansund kommune inkludert i driftskontrakten.

 

9,8 millioner ned

I de to andre områdene er prisutviklingen enda bedre sett fra Vegvesenets synspunkt. Anbudene fra Mesta er lavere enn driftskontraktene som ble underskrevet for fem år siden.

Fem entreprenører har gitt pris på området Østfold sør. Mesta har en betryggende ledelse på over 12 % med et anbud på 290,2 millioner. Konkurrentene er Roadworks (325,9 mill.), Veidekke (331,8 mill.), Park & Anlegg (347,1 mill.) og Risa (398,8 mill.).

Den forrige driftskontrakten var på 300 mill.

Østfold sør består av kommunene Fredrikstad, Halden, Hvaler, Moss, Rygge, Råde og Sarpsborg.

 

7,3 millioner ned

Det er også gitt fem anbud på området Land/Hadeland. Mestas anbud er på 182 mill. Konkurrentene er NCC Roads (209 mill.), Roadworks (218,6 mill.), Veidekke (229 mill.) og Opedal Drift (249,5 mill.).

Driftskontrakten som gjelder noen måneder til er på 189,3 mill.

Land/Hadeland består av kommunene Gran, Jevnaker, Lunner, Nordre Land og Søndre Land.

Forsiden akkurat nå