ASFALT

Peab selger asfaltverket på Otta

Peab Asfalt Norge selger sitt asfaltverk på Otta til Stian Brenden Maskinservice.

Her, på Sandbumoen sør for Otta sentrum, har asfaltverket stått fram til dag. Nå skal det flyttes ca 400 meter sørover.
Her, på Sandbumoen sør for Otta sentrum, har asfaltverket stått fram til dag. Nå skal det flyttes ca 400 meter sørover. Foto: Norge i bilder
9. apr. 2021 - 13:18

Verket ligger er lokalisert på en leid tomt på Sandbumoen sør for Otta sentrum, på et industriområde eid av Sel kommune.

I august 2020 mottok Peab Asfalt oppsigelse av leieavtalen for arealet hvor verket står. Bakgrunnen for oppsigelsen er at Sel kommune ønsker å bruke arealet til et planlagt slakteri.

Les også

Flytter verket til Swerocks steinbrudd

Cirka 400 meter sør for dagens verksplassering driver Swerock, et annet selskap i Peab-konsernet, et steinbrudd. Stian Brenden Maskinservice er engasjert av Swerock til knusing av masser i steinbruddet, masser som blant annet brukes i asfaltproduksjon.

Da det ble klart at asfaltverket måtte flyttes vurderte Peab Asfalt ulike løsninger. Etter en dialog med Stian Brenden Maskinservice, har Peab Asfalt og Stian Brenden Maskinservice blitt enige om en kjøpsavtale der Stian Brenden Maskinservice overtar asfaltverket og flytter det til Swerocks steinbrudd lenger sør. Partene er enige om at vilkårene for transaksjonen er konfidensielle.

Les også

Fortsatt tett samarbeid 

Peab Asfalts avdeling på Otta har tre fast ansatte. To av disse overføres til en annen avdeling i Peab Asfalt, mens en tredje blir med over til Stian Brenden Maskinservice.

– Selv om Peab Asfalt nå selger sitt asfaltverk på Otta, vil vi gjennom Swerocks steinbrudd fortsatt være til stede i Nord-Gudbrandsdalen. Vi vil takke Sel kommune for en konstruktiv dialog i prosessen og ser frem til et fortsatt godt samarbeid. Peab ser også frem til et tett samarbeid med Stian Brenden Maskinservice og ønsker selskapet lykke til som asfaltentreprenør, sier regionsjef Finn Løkken.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.